ANM: Posibil cod roșu de viscol

Data actualizării: Data publicării:
viscol new

Mai multe județe din țară ar putea intra sub cod roșu de viscol. Declarația a fost făcută de reprezentantul ANM, la comandamentul de iarnă de la Ministerul de Interne.

Este vorba despre județele Buzău, Brăila, Ialomița și Vrancea.

Vor fi ninsori însemnate cantitativ, se va depune strat consistent de zapada, va fi viscol în Dobrogea, Muntenia, jumătatea sudică a Moldovei”, a spus Elena Mateescu, director general ANM.

La acest moment, modelele indică intervale de timp mâine în care intensificările de vânt pot depăși 90 km la oră, vizibilitatea spre zero. Este să emitem o avertizare de tip cod roșu în intervalul de timp 8-14, mâine”, a adăugat ea.

Reprezentanta ANM a mai spus că este așteptat și gerul înb următoarele zile: „De sâmbătă e posibil să emitem cod galben pentru vreme geroasă în partea centrală, vestică, sud-estică a României. Vom avea și în sudul țării temperaturi scăzute, maxime de minus 17, minus 10 grade, minime de minus 24, minus 12 grade”.

Ministerul de Interne a anunțat că utilajele de deszăpezire sunt pregătite să intervină.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a cerut o situație cu toate utilajele și stocul de materiale de deszăpezire.

interesează inclusiv numerele de telefon ale șoferilor de pe utilaje”, a spus ea.

„Cei care trebuie să intervină sunt în alertă”, a spus și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Acesta a spus că polițiștii și jandarmii vor participa la măsurile de protecție a populației, iar Inspectoratul general de aviație a fost pus în alertă, cu 14 elicoptere și un avion.

În zonele unde este anunțat cod portocaliu vor fi trimise echipaje suplimentare.

Meteorologii au anunțat în această dimineață că va fi cod portocaliu de ninsori în 11 județe din sud-estul țării, inclusiv în București, începând din această seară. De asemenea, cod galben de ninsori și viscol va fi în 15 județe din sudul, centrul și estul țării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri