Avertismentele poliţiştilor. Cum acţionează hoţii şi cum ne putem feri de ei

Data actualizării: Data publicării:
FOTO_15_PREVENIRE_SARBATORI

Cum şi în ce condiţii acţionează hoţii, mai ales în perioada dinaintea sărbătorilor, cum îşi aleg victimele şi cum ne putem apăra de aceşti infractori – au fost câteva dintre întrebările la care au oferit răspunsuri poliţiştii bihoreni cu ocazia acţiunilor de prevenire desfăşurate pe parcursul săptămânii trecute.

FOTO_2_PREVENIRE_SARBATORI
FOTO_2_PREVENIRE_SARBATORI

Polițiștii de prevenire bihoreni au discutat cu orădenii în cadrul unor acțiuni stradale desfăşurate în locuri publice aglomerate și le-au explicat cum să se protejeze ca să nu fie victime ale hoţilor din buzunare, ale spărgătorilor de locuinţe şi escrocilor.

„Agitația și aglomerația zilnică, specifică perioadei sărbătorilor de iarnă, sunt speculate de infractori. Aceștia profită de neatenția cetățenilor grăbiți să își facă cumpărăturile și le sustrag bunurile de valoare lăsate nesupragheveate”, a transmis comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Polițiștii le-au explicat orădenilor să fie atenţi pe cine primesc în casă, pentru că, sub diverse pretexte, infractorii pot pătrunde în locuințe chiar cu acordul proprietarilor și, profitând de o clipă de neatenție, pot sustrage bani sau alte bunuri de valoare.

„Pretextele folosite de hoți sunt diverse reparații, deratizare, strângeri de fonduri, colinde etc. O altă metodă utilizată este cea a falsei împrieteniri, când hoții se împrietenesc aparent cu victimele și, după ce le câștigă încrederea și sunt invitați în locuințele lor, le sustrag bunurile de valoare”, a relatat comisarul Alina Dinu.

Polițiștii de prevenire le-au mai explicat interlocutorilor şi cum este folosită metoda de înșelăciune Accidentul ori cum este reglementată folosirea articolelor pirotehnice.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Poliţia Bihor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri