Avion de mici dimensiuni prăbușit în județul Iași. O persoană a decedat

Data actualizării: Data publicării:
avion cessna wikipedia

La bordul aparatului erau două persoane. Una dintre ele, pilotul, a murit, după ce s-au încercat, în zadar, manevre de resuscitare. Cealaltă persoană e în stare destul de gravă, dar stabilă.

avion prabusit Iasi (1)
Foto: bittv.info

ACTUALIZARE 18.20. Primarul comunei Tătăruși, Costel Iosub a precizat la Digi24 că avionul făcea un zbor de agrement. Erau cinci sau șase avioane private care urmau să zboare duminică, de ziua comunei. Este vorba despre o întrunire a piloților și nu despre o activitate organizată de comună, a precizat edilul.

Cel care a alertat autoritățile este un cioban care se afla în zonă cu oile, a mai spus primarul.

ACTUALIZARE 18:11 A fost declarat decesul pilotului, în cazul căruia se încerca resuscitarea. Era instructor aviatic cu multă experiență și avea 60 de ani.

Copilotul este în stare stabilă și este transportat la Iași, la spital.

ACTUALIZARE 17.50. Coordonatorul SMURD Iași, Diana Cimpoieșu, contrazice informațiile furnizate de Raed Arafat. Ea a spus că pilotul este în stop cardiorespirator și medicii fac manevre de resuscitare, iar copilotul este conștient și are mai multe contuzii.

ACTUALIZARE 17.47. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus la Digi24 că pilotul avionului a murit.


La fața locului au ajuns mai multe echipaje SMURD. 

„Am fost informați că sunt doi ocupanți ai avionului”, a spus la Digi24 Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU Iași.

Ambii sunt în stare de inconștiență, a precizat ea.

De la noi s-au deplasat trei autospeciale de stingere, o descarcerare, elicopterul și așteptăm date noi cu privire la starea pacienților”, a precizat Silvia Bolohan.

Presa locală spune că era un zbor de antrenament, în pregătirea zilei comunei Tătăruș, localitatea în vecinătatea căreia a avut loc accidentul.

Avionul nu apucase să facă decât câteva manevre, după care s-a prăbușit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri