Bărbat abandonat pe holurile spitalului

Data publicării:
spital sibiu

Bărbatul de 62 de ani a simţit dureri în piept în timp ce făcea dializă la o clinică particulară. Ambulanţa privată l-a dus la Camera de Urgenţe de la Spitalul Judeţean Sibiu şi l-a lăsat acolo. Medicii i-au făcut mai multe investigaţii şi i-au spus că nu are probleme cardiace şi că poate pleca acasă. Omul le-a explicat că nu are bani la el, pentru că ştia că are transportul asigurat de clinica unde face dializă de doi ani, dar nu a impresionat pe nimeni.

Viorel Cernea, pacient: „Zic: n-am pe nimeni în Sibiu, n-am, nu cunosc pe nimeni... Zice: dom'le, n-avem ce face. Salvările numai aduc pacienți aici la noi, la Urgențe și, de dus... să se ducă pe cont propriu.”

În timp ce bărbatul se gândea că va trebui să doarmă pe o bancă în curtea spitalului, soţia suna disperată la clinica de dializă şi afla că omul fusese trimis la spital.

Cornelia Cernea, soție: „Am zis stai să vedem cum se simte. Nu l-am găsit nicăieri. Te sperii, când vezi că nu-l găsești nicăieri?”

Adela Mohanu, reporter Digi24: „Bărbatul a stat ore în șir pe această băncuță, fără ca nimeni să-l întrebe de ce este aici. Familia l-a găsit la miezul nopții, după ce l-a căutat în tot orașul.”

Legal, cei de la Spitalul Județean sunt acoperiţi, chiar dacă cel pe care l-au lăsat în voia sorţii este un bolnav care supravieţuieşte numai ajutat de aparate.

Decebal Todăriță, purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu: „Serviciul Public de Ambulanță transportă bolnavii doar în situații de urgență sau în cazul pacienților cu afecțiuni neuromotorii grave. În cazul de față, pacientul nu intră în aceste situații.”

Cei de la clinica particulară unde face dializă bărbatul au refuzat să comenteze oficial situația. Reprezentanţii săi au transmis însă că, odată ajuns la Spitalul Județean, pacientul este în grija sistemului public de sănătate.

Contactat telefonic de Digi24, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu a declarat că responsabilitatea transportului la domiciliu aparține clinicii private și aceștia ar fi trebuit să fie siguri că acesta va ajunge acasă, existând totuși un „scurtcircuit de comunicare între pacient și angajații de la urgențe, între pacient și cei de la clinica particulară.”

„La nivelul conducerii spitalului, pe baza celor sesizate de mass media, conducerea s-a autosesizat și se va verifica intern cum s-a derulat acest caz ca astfel de situații să nu se mai întâmple”, conchide Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri