Baschetbalistul interzis în România, noi dezvăluiri

Data publicării:
Enes Kanter turc getty

Starul NBA, care nu a fost lăsat să intre în România, a spus că paşaportul lui a fost anulat de Ambasada Turciei la Bucureşti. Acest lucru s-ar fi întâmplat chiar în timp ce era în drum spre România. Motiv pentru care, Enes Kanter a anunțat că se gândește să dea în judecată ambasada de la București. 

Problemele pentru starul NBA care joacă la formaţia americană Oklahoma City Thunder au început încă dinainte să aterizeze la Bucureşti. Mai exact în Indonezia, acolo unde a participat la mai multe evenimente.

Am avut o demonstraţie de baschet la o şcoală. La şcoală totul a fost ok. Am stat cu copiii, am răspuns la nişte întrebări, am jucat baschet cu copiii.  Apoi pe seară m-am întors la hotel. Eram foarte obosit.  Am mers la culcare pe la miezul nopţii. În jur de 2.30 managerul meu mi-a bătut la uşă. Am răspuns şi am întrebat: „Ce s-a întâmplat?", El a spus: „Guvernul Indonezian spune că Ambasada Turciei a sunat şi a spus că numele tău este a unui om periculos. Managerul mi-a spus că unii oameni sunt răpiţi din Malaezia, şi deportaţi în Turcia. Ne-am uitat la programul zborurilor. Şi la ora 05.30 era primul zbor. Ne-am urcat în avion şi am plecat spre Singapore”, a povestit baschetbalistul.

Probleme cu paşaportul a avut totuşi doar în România. Şi asta pentru că, susţine sportivul NBA, autorităţile turce de aici ar fi aflat că baschetbalistul urmează să participe la mai multe evenimente. Se gândeşte acum să dea în judecată ambasada pentru că i-a stricat programul.

„Autorităţile, poliţia, oamenii din România au fost foarte drăguţi. Nu am avut probleme. Nu am avut de suferit din cauza lor. Am avut de suferit din cauza oamenilor de la Ambasadă. Pe ei ar trebui să îi dau în judecată”, a explicat Enes Kanter.

După ce autorităţile turce i-au anulat paşaportul, Enes Kanter a rămas blocat timp de câteva ore pe Aeroportul Henri Coandă. Aşa că a făcut cale întoarsă în Statele Unite, unde e deţinătorul unui green card şi joacă în NBA.

Suntem în România şi mi-au spus că mi-a fost anulat paşaportul de către ambasada Turciei din România. Suntem ţinuţi aici de câteva ore de aceşti doi poliţişti. Motivul din spatele anulării paşaportului sunt opţiunile mele politice. Iar omul care a făcut-o este Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei. Ştiţi că a atacat oamenii în Washington, este un om foarte rău, este dictator, este Hitler al secolului nostru”, spunea atunci baschetbalistul.

Incidentul prin care a trecut starul NBA a ţinut prima pagină şi în presa americană. CBS News a anunţat că „Jucătorul turc al NBA Enes Kanter îl acuză pe Erdogan pentru reţinerea din România", iar jurnaliştii CNN l-au citat pe baschetbalist: „Turcia mi-a anulat paşaportul din cauza opţiunilor politice". În urma incidentului, Enes Kanter a rămas fără paşaport valabil şi poate călători doar în interiorul Statelor Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri