Bătrân lovit cu bestialitate într-o scară de bloc. Sindicaliştii din penitenciare: Agresorul e recidivist

Data actualizării: Data publicării:
talharie 2

Un bătrân este lovit cu brutalitate de un bărbat, incidentul având loc într-o scară de bloc din Galaţi. Agresorul a fost identificat de polițiști și este căutat la această oră.

Actualizare 9:10. Gabriela Costin, purtător de cuvânt al IPJ Galați, a declarați marți dimineață la Digi24 că „agresorul a fost identificat în persoana unui bărbat de 36 ani din Galați”. „Colegii mei fac toate activitățile necesare pentru depistarea acestuia”, a adăugat ea. 

Victima are 75 ani și a fost atacat în scara blocului. Prejudiciul este de 500 euro și un telefon mobil de care victima a fost deposedată. Se fac în continuare cercetări sub aspectul săvârșirii acțiunii de tâlhărie”, a mai spus purtătorul de cuvânt.


talharie 1
talharie 1

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Federației Sindicatelor din Administraţia Națională a Penitenciarelor.

Imaginile VIDEO AICI. Atenţie, imagini cu puternic impact emoţional!

Federația Sindicatelor din Administraţia Națională a Penitenciarelor susține că agresorul este recidivist, eliberat în baza recursului compensatoriu.

Cazul apare la câteva zile după o crimă al cărei autor a fost tot un deţinut care a beneficiat de efectele aceleiaşi legi, omorul având şi ecouri în plan politic.

În timp ce aleşii coaliţiei de guvernare sprijină în continuare legea promovată chiar de ei, iar ministrul Tudorel Toader caută să-şi ţină la distanţă numele de acest act normativ, USR a anunţat că va depune la Parlament un proiect pentru aborgarea legii recursului compensatoriu.

Legea recursului compensatoriu prevede că deținuții încarcerați în condiții inumane - în special acestea referindu-se la spațiul din penitenciar - beneficiază de șase zile reduse din pedeapsă pentru fiecare 30 de zile executate.

În perioada 19 octombrie 2017 - 23 noiembrie 2018, au fost eliberați în baza recursului compensatoriu peste 10.000 de deținuți. Dintre aceștia, 649 au revenit deja în închisori, comițând 188 de crime, violuri și tâlhării. Datele reies dintr-un răspuns oficial comunicat de Ministerul Justiției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri