C.T.Popescu: „Comportamentul d-lui Alexandrescu în scandalul Operei nu e de ministru, nu ai din ce să-l dai afară”

Data publicării:
vlad alexandrescu ministrul culturii captura-3

„Nu cred că dl Cioloș l-a demis pe dl Alexandrescu, pentru că nu avea din ce funcție să-l demită. Nu era ministrul Culturii. Comportamentul d-lui Alexandrescu în scandalul Operei nu e de ministru, nu ai din ce să-l dai afară. S-a comportat ca un reprezentant al autorității guvernamentale a statului român într-un conflict care privea o instituție bugetară, plătită de la bugetul statului? Nicidecum”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul spune că Alina Cojocaru și Johan Kobborg sunt balerini de talie internațională, dar sunt, totuși, angajați ai Operei Naționale din București.

„Cum e posibil ca un ministru să ia o decizie de gestionare managerială a situației din instituția respectivă, să se ducă să discute apoi cu salariații – pentru că balerinii, chiar dacă sunt artiști, sunt angajați ai instituției statului, nu la o companie privată. A fost opțiunea dânșilor. Se duce, stă de vorbă, după care schimbă decizia. Pune pe X în locul lui Y. Așa ceva n-are legătură cu baletul, Opera sau cultura, are legătură cu regulile care funcționează într-o societate capitalistă. Aici e mai grav, pentru că patronul este statul”, mai spune jurnalistul.

„Demiterea d-lui Alexandrescu mi se pare absolut justificată având în vedere comportamentul său în funcție. Nu discut de alte aspecte, de competențele sale culturale, în cazul acesta s-a comportat inacceptabil”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri