Campanie DigiFM și Digi24. „Nu arunca gunoiul din mașină!”

Data publicării:
gunoi ro

„Drumul naţional conţine, aproximativ la 15 paşi, câte un sac de gunoi ca ăsta!”

Asta înseamnă că, de la ieşirea din Bucureşti şi până la mare, s-ar umple câteva mii de saci cu deşeuri. E obiectivul campaniei „Nu arunca gunoiul pe jos”, la care sunt invitaţi să participe toţi românii care îşi doresc o ţară curată.

Lucian Mîndruţă, realizatorul emisiunii „Interactiv”, Digi FM: „Luaţi mănuşa, luaţi sacul, mergeţi pe marginea drumului şi luaţi gunoiul până se umple sacul. Nu vă cer mai mult de un sac. Vă cer să puneţi pe pagina de Facebook locul şi numărul de paşi pe care l-aţi făcut umplând sacul.”

Aşa se va contura şi o hartă virtuală a gunoaielor strânse din toate localităţile din România.

Printre cei care au intrat în cursa de ecologizare e şi bloggeriţa Ana Morodan, care a avut nevoie doar de zece paşi, ca să umple un sac de gunoi.

Ana Morodan, consulant de stil: „Aruncăm cele mai multe deşeuri în natură şi suntem pe ultimul loc în Europa la reciclarea deşeurilor.”

Campania are şi o latură preventivă.

Ana Morodan, consulant de stil: „Dragi cetăţeni, nu mai aruncaţi gunoi din maşina, pentru că natura nu o să ne mai tolereze foarte mult şi pentru că este singura resursă fără de care nu putem trăi.”

„Nu arunca gunoi din maşină” e parte a proiectului „Cu bicicleta la mare”, realizat de Lucian Mîndruţă, cu sprijinul DigiFM şi Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri