Cei 30 de români chemaţi în Bruxelles la invitaţia Mariei Grapini nu ştiu când vor ajunge acasă

Data publicării:
maria grapini fb 1

FOTO: Facebook

Actualizare 11:50- Un român din grupul de tineri a declarat pentru Digi24: „Astăzi am fi avut programat avionul spre Cluj-Napoca. Nu ştim cum vom ajunge acasă. Am fost anunţaţi că trebuie să stăm în hotel, să nu părăsim hotelul. (Organizatorii excursiei- n.r. ) Vor încerca să ne ducă pe aeroportul Charleroi, poate putem decola de acolo”.

Acesta a adăugat: „Azi dimineaţă, când nu luase amploare vestea catastrofei, am putut ieşi din hotel, dar străzile s-au aglomerat repede, magazinele s-au închis şi s-a instalat panica, starea de frică. Am văzut patrule ale armatei pe străzi. Încă nu am luat legătura cu ambasada. Dacă va fi nevoie vom lua legătura cu ambasada".


Grupul, format din tineri din judeţele Timiş şi Galaţi, s-a deplasat marţi dimineaţă spre Bruxelles, la invitaţia europarlamentarului Maria Grapini.

„Au ajuns la ora 9.00, ora din Belgia, pe aeroport. De atunci nu am reuşit să dau de ei. Am trimis acolo doi asistenţi de-ai mei. Aştept veşti de la ei”, a declarat Maria Grapini.

Europarlamentarul român a mai precizat că a ajuns luni seară în Bruxelles şi a aflat de la televizor despre exploziile din aeroport.

Cel puţin 11 persoane au murit, iar alte 25 au fost rănite în cele două explozii care au avut loc pe aeroportul din Bruxelles, au anunţat pompierii belgieni citaţi de presa locală.

Potrivit BBC, cel puţin una dintre deflagraţii a avut loc în apropiere de biroul de check-in al American Airlines, dar informaţia nu a fost confirmată.

Potrivit postului belgian RTBF, martori au spus că au văzut răniţi şi persoane inconştiente în terminal.

Toate zborurile către şi dinspre aeroport au fost anulate sau deviate. De asemenea, traficul feroviar către aeroportul din Bruxelles a fost suspendat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri