Cerere în căsătorie pe Bricul Mircea

Data publicării:
bricul mircea

Un cadet nu va uita niciodată întoarcerea acasă, din primul voiaj din carieră, la bordul Bricului Mircea. Şi nici iubita lui, pe care a cerut-o în căsătorie, chiar pe puntea navei. Pentru acest moment tânărul a aşteptat trei săptămâni, timp în care a parcus peste 1.500 de mile marine şi a ajuns până în Marea Egee.

Cei doi tineri s-au cunoscut în urmă cu şase ani. El este viitor marinar militar, ea - asistent medical. Totul a fost planificat încă de acum trei săptămâni, când cadetul a plecat în voiaj.

„I-am zis că trebuie să îi dau ceva că eu nu ajung acasă, mă duc la şcoală şi....m-a crezut...da”, a spus cadetul Bogdan Bercea.

De asemenea, și colegii tânărului au avut emoţii mari - s-au întors din primul voiaj al carierei, ceea ce înseamnă că au avut parte de un „botez".

„Ziua noastră începea de la 6 dimineaţa, făceam trezirea după care, de la 7 dimineaţa până la 8 făceam sectoare, serveam masa de prînz şi de la 9 aveam antrenamente în arboradă, lăsam velele sau le urcam când trebuia”, a spus Cristian Carmangiu, student la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

La marşul de instrucţie au luat parte şi zece cadeţi din Bulgaria, China, Letonia, Polonia și Ucraina.

„Nava aceasta şcoală, este una tradiţională. Este complet diferită de navele noastre. Aici este vorba despre munca în echipă, nu despre tehnica din dotare”, a spus un cadet.

După primele trei săptămâni pe mare, tinerii au fost aşteptaţi acasă cu îmbrăţişări şi...multă mâncare.

Pe timpul exerciţiului, velierul a făcut escale în porturile grecești Rodos, Heraklion și Pireu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri