Concurs organizat de Ambasada SUA la București privind respectarea drepturilor și discriminarea în România

Data publicării:
ambasada sua

Monica e în clasa a XI-a la Liceul „Tudor Vianu” din Capitală şi a fost premiată pentru cel mai creativ clip video. Ea consideră că, în România, persoanele cu dizabilităţi sunt discriminate şi marginalizate din start.

Monica Dobrinoiu, elevă : „Drepturile omului sunt o problemă actuală şi cred că e important că conştientizarea să vină de la cei tineri pentru că noi suntem viitoarea generaţie, care trebuie să înţeleagă cât de importante sunt drepturile omului şi la câte lucruri rele poate duce la nerespectarea lor. ”

Mădălina Manolescu, profesoară la Liceul Tehnologic Special Nr. 3: „Au întâlnit discriminare, au văzut ce înseamnă copii orfani şi au văzut că din cauza religiei de multe ori apar războaie.”

Discriminarea apare inclusiv în şcoli, spun adolescenţii.

Luca Rotaru: „Discriminarea din cadrul liceelor şi unităţilor de învăţământ este destul de mare, după părerea mea.

Andrei Mihai Dobrinescu: „Dar şi între elevi, care e mai deştept, care e mai prost, care are mai mulţi bani, care are probleme, care nu, care sunt mai slabi, care mai puternici.”

Concursul "Drepturile noastre. Libertățile noastre. Întotdeauna" a fost modul ales de Ambasada SUA la Bucureşti de a marca Ziua Drepturilor Omului. 92 clipuri video de la 35 de licee au intrat în competiţie, iar jurizarea a fost asigurată de cetăţeni americani.

Jane Thompson, soția „Însărcinatului cu Afaceri al Ambasadei SUA” la București: „Mi-au plăcut toate ideile lor de a ne face pe noi, ca adulţi, să ne gândim la drepturile omului, la ce sunt oamenii, cum ar trebui să fie viaţa lor şi cum ar trebui să fie incluşi în societatea noastră.”

Cele mai bune trei clipuri au fost postate pe site-ul ambasadei americane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri