Conducerea RADET a demisionat

Data publicării:
incalzire cet elcen radet

Directorul general Valentin Vițalariu și toți membrii consiliului de administrație își depun astăzi mandatul, nemulțumi de relația cu Primăria Generală din București.

Ei aveau mandat să conducă regia de termoficare până în 2019.

Președintele consilului de administrație a spus că este „un semnal de cod roșu”. Pe lângă faptul că a atras atenția asupra situației financiare, el a spus că la niciunul din ultimii patru primari, începând cu Sorin Oprescu până la Gabriela Firea, nu a găsit o înțelegere pentru a rezolva această situație. El a mai acuzat Primăria Capitalei de lipsă de comunicare și de un discurs duplicitar.

Gabriel Dumitrașcu a mai spus și că există foarte multe grupuri de interese politice în jurul RADET.

„Luaţi demisiile noastre ca un semnal. Dacă vreţi este anunţul de cod roşu pentru termoficarea Bucureştiului şi ca o acţiune care poate apărea oricând, dacă sistemul va fi supus aceloraşi presiuni venite de la grupurile de interese, legitime sau nelegitime, dacă nu există o coerenţă a demersului, dacă oamenii lasaţi să conducă nu au mandat deplin şi sunt la fiecare pas cenzuraţi sau blocaţi”, a spus președintele Consiliului de Administrație al RADET, Gabriel Dumitrașcu.

Legea prevede că ei vor mai rămâne în funcție 30 de zile, iar în toamnă - cel mai probabil - Consiliul General al Municipiului București să numească la RADET un nou președinte al consiliului de administrație și un nou director.

RADET are în acest moment o datorie istorică de aproape 3,6 miliarde de lei către ELCEN și există deja două titluri executorii. Regia a cerut constant Primăriei să o ajute cu plata acestei sume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri