Copil mort în spital. Președintele Colegiului Medicilor: Fetița a murit pe refuzul părinților de a o interna în spital

Data publicării:
vasile borcean

Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor: „Trebuie să existe o încălcare a unei norme făcute de către cineva și un prejudiciu care să cadă ca urmare firească a încălcârii cu vinovăție a unei norme făcute de către cineva. Atunci se stabilește lanțul judecății. Va trebui să vedem cine și ce anume a încălcat. Pentru că familia a semnat și a refuzat internarea înainte cu 48 de ore. Înainte de a fi prea târziu. Asta și-a asumat, a plecat cu fata sub semnătură. S-a mai făcut afirmația că fata avea o stare hiperglicemică, că avea o glicemie mai mare și i-ar fi administrat o perfuzie cu o soluție de glucoză. Fals! A fost o soluție de ser fiziologic, cea scrisă în registru. Nu, a fost ser fiziologic. Mai departe decât asta, toată lumea e îndurerată cu cât vârsta celui decedat este mai mică. Când asta se va termina de judecat, tot corpul profesional vom vedea care a fost locul în care ața a fost slabă și s-a rupt. Poate a fost atunci când s-a recomandat internarea și părinții au refuzat-o din motive pe care ei le spun, de teama infecțiilor. De unde știau ei decât din presă! La ce le-a servit că aveau această informație dacă au refuzat internarea copilului în beneficiul unui dubiu? Că s-ar putea să capete o infecție, fapta s-a petrecut și ea a murit pe refuzul lor.” 

Parchetul General s-a autosesizat după ce copilul a decedat duminică la Spitalul Victor Babeș, iar dacă va fi cazul, dosarul va fi înaintat unui parchet de pe lângă o judecătorie din București.

Părinții spun că prima data fetița s-a simțit rău vineri și s-au prezentat la Spitalul Marie Curie din București, dar au refuzat să aștepte din cauza aglomerației. Ei au plecat acasă, iar apoi starea copilului s-a înrăutățit și au apelat la o clinică privată. Medicii de aici i-au prescris un tratament cu antitermice și au fost trimiși acasă.

Starea fetiței s-a înrăutățit din nou duminică, pe 7 august. Părinții s-au adresat medicului de familie, care i-a trimis la un spital de boli infecțioase, bănuind că diagnosticul ar fi o infecție în gât. Medicii i-au prescris tratament cu antibiotic, iar părinții au refuzat internarea din cauza condițiilor din spitale.

Ei s-au întors după o oră, pentru că starea copilului era din ce în ce mai gravă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri