Cristian Pîrvulescu: „Mai sunt două săptămâni până la alegeri și încă așteptăm evenimentele care să lanseze campania electorală”

Data publicării:
cristian pirvulescu digi 05 oct

„La fel ca și săptămâna trecută campania electorală nu se vede. Încă așteptăm evenimentele care să o relanseze. Suntem la mai puțin de două săptămâni până la alegeri, peste două săptămâni vom comenta deja rezultate finale și nimic nu se întâmplă. Nu se întâmplă nimic pentru că sistemul legislativ favorizează partidele-sistem și în special primarii în funcție sau candidații marilor partide. Este o bătălie care se dă, cu mici excepții cum ar fi Bucureștiul, între PNL și PSD. PNL și PSD speră ca primarii pe care îi dețin deja să fie reconfirmați”, a spus Cristian Pîirvulescu.

De asemenea, Cristian Pîrvulescu a subliniat că există anumite orașe unde bătăliile politice sunt relansate „doar aparent”. 

„Și există bătălii unde se relansează aparent jocul poltiic: Constanța, Iași, Ploiești și București în câteva sectoare. Aparent se relansează pentru că nimic nu a distrus structurile de partid și de clientelă care erau înainte și care funcționează acum pentru alți candidați. Asta ne arată că partidele românești nu sunt niște simple clici, ele au reușit să se instituționalizeze până la un anume grad. Mecanismul funcționează pentru oriiune se află la conducere nu doar pentru cei care l-au creat. Este mai mult decât un mecanism clientelar. Și are rolul său în asigurarea echilibrului politic din România, fie că ne place fie că nu”, a spus analistul politic. 

Soluția pentru ca marile partide să devină mai atente și mai active ar fi să apară noi partide care să atragă electorat. 

„Dacă unii mai buni reusesc să convingă electoratul să se producă o schimbare și să apară noi partide politice va cu atât mai bine pentru că atunci aceste partide atât de liniștite și care mimează confruntarea politică vor deveni ceva mai atente și mai active”, a spus Cristian Pîrvulescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri