Cristian Tudor Popescu: Preşedintele pune mâna pe capul SRI, binecuvântându-l

Data publicării:
ctp-1

Cristian Tudor Popescu:

"SRI nu va desecretiza informările trimise. În legătură cu ce spune domnul Iohannis, am mai auzit asta, acum mai bine de 10 ani, de la domnul Băsescu, prin 2005. Din poziţia de preşedinte punea mâna pe capul SRI binecuvântându-l şi exonerându-l. Văd că acelaşi lucru face şi domnul Iohannis.

Pe ce bază? Este persoana îndrituită să afirme că SRI e perfect? Eu cred că nu. Există organisme competente. Comisia parlamentară de control al SRI. Sau CSAT. Dar nu, domnul Iohannis ne spune, din proprie experienţă. Şi-a transferat greutatea poziţiei de preşedinte asupra SRI. De ce? Vă spun eu, Nu are voie să facă lucrul acesta. Tocmai pentru că este preşedinte nu are voie să dea unui astfel de gir, de transfer de imagine.

Şi Traian Băsesecu a făcut lucrul acesta, într-o epocă de aur în care relaţiile dintre Traian Băsescu şi SRI erau matrimoniale.

Bun, dacă domnul Iohannis ne comunică faptul că SRI e în regulă, trebuia să ne spună şi cine nu e în regulă. La următorul scandal vom avea acceaşi situaţie. A informat SRI? SRI o să spună că da.

Până la urmă aici erau doar 4 informări cu Hexi Pharma. Informaţiile alea cum arată, ce se spune în ele? Nu ştim. Şi nici nu o să ştim. În schimb vine domnul preşedinte şi ne spune că SRI funcţionează.

Şi după ce primeşte informaţia, ce se întâmplă cu preşedintele, premierul, ministrul care primeşte informaţia? Păi este informat spune preşedintele. Şi peste câteva luni, când o să mai moară nişte oameni, o să fie informaţi. Fără nicio răspundere legală". 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri