„Cu bicicleta la mare”, pe ploaie

Data publicării:
bicicleta-1

Bicicliștii amatori s-au trezit dis de dimineață și s-au pregătit pentru încaă o zi grea. După un somn bun de care aveau mare nevoie și-au refăcut puterile cu un mic dejun copios. La restaurant l-am găsit și pe veteranul plutonului, un domn de 77 de ani care pedalează ca la 20 și este complet pregatit sa înfrunte partea a doua a traseului.

Foarte bine am dormit. Astăzi probabil o sa obosesc că sunt căţărările alea multe”, spune Marin Cenușă.

Sâmbătă înainte de popasul de la Amara, zeci de bicicliști cedaseră în fața oboselii, dar încearcau să găsească motive să revină în cursă. Două fetiţe, una de opt, alta de zece ani, au fost eroinele plutonului.

Reporter: Ce ai făcut tu ca să duci cursa până la capăt?
Fetiță: M-am gândit la mare.
Reporter: Când o să ajungi la mare ce o să faci?
Fetiță: O să fac castele de nisip.

Până la plecare, câţiva concurenţi se oblojeau ca să mai reziste încă 160 de kilometri, distanţa de la Amara la Năvodari. Dacă la crampele musculare bicicliștii ori au remedii ori strâng din dinți, cu vremea nu se pot pune: au parte de ploi și vânt.

Ploaia ne mai încetineşte pentru că trebuie să fim atenţi, să mergem mai încet în coloană, să nu alunecăm. O să demonstrăm că se poate pedala şi pe ploaie”, spune Lucian Mîndruță.

Cei aproape 500 de biciclişti care s-au încris la cursa „Cu bicicleta la mare” vor ajunge la Năvodari după ora 19:00 şi îşi vor primi răsplata după cei aproape 300 de kilometri: sunt aşteptaţi cu pizza şi bere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri