Culisele unei operaţiuni între viață și moarte

Data publicării:
antidrog

Ofițer antidrog: „Există şi riscul de a-şi pierde viaţa, da! Au fost perioade în care au putut lua legătura doar cu ceilalţi colegi care lucrau la această operaţiune sau cu traficanţii de droguri. Începem să devenim empatici cu ei. Gândiţi-vă că un investigator sub acoperire trebuie să acţioneze, să raţioneze întocmai ca un traficant de droguri.

150 de poliţişti au lucrat, vreme de doi ani, la cea mai mare operaţiune antidrog din România. 2,5 tone de cocaină, fabricată în Columbia a fost trecută prin Portul Constanţa în cala unui vapor încărcat cu banane, cu destinaţia Olanda. Cinci ofiţeri sub acoperire din România au fost infiltraţi într-o periculoasă reţea de traficanţi. Au fost, mai bine de jumătate de an, unii dintre "cei răi".

Ofițer antidrog: Sunt expuşi unor riscuri majore. Trebuie să se controleze foarte bine, reacţiile pe care trebuie să le aibă trebuie să fie foarte bine calculate.

Reporter: Cât de mândru sunteţi de ei?

Ofițer antidrog: Să fiu mândru de ei... puţin spus.

Reporter: Aveţi lacrimi în ochi.

Ofițer antidrog: Se întâmplă!

Ofiţerul care a coordonat operaţiunea antidrog rămâne anonim. E un lucru pe care şi-l asumă toţi poliţiştii care lucrează sub acoperire. Şi asta pentru că riscurile la care sunt supuşi nu se opresc odată cu finalizarea unei misiuni.

Ofițer antidrog: „Dacă ne gândim la prejudiciul creat reţelelor de traficanţi aş spune că vor continua întotdeauna să caute ofiţerii sub acoperire care au lucrat în această operaţiune. Gândiţi-vă că sunt sute de milioane de euro puse în joc. Au fost oameni arestaţi. Da! Sunt convins că vor folosi toate mijloacele pe care le au la dispoziţie în a-şi atinge scopul, iar unul dintre acestea este răzbunarea!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri