Cum va funcționa scutul antirachetă

Data publicării:
deveselu- octav ganea inquam-1

„Este cel mai avansat, cel mai cuprinzător sistem de apărare antirachetă pe care îl putem avea. Este foarte sofisticat. Nu am mai văzut așa ceva în lume până acum. Este în dezvoltare pentru că în timp am văzut că proliferarea rachetelor balistice e în creștere”, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Țări care se află nu departe de NATO sunt în proces de dezvoltare a rachetelor balistice sau încearcă să le obțină. Așadar facem o investiție pe termen lung pentru a face față unei amenințări pe termen lung”, a adăugat el.

„Este un un sistem foarte tehnic. Felul în care determinăm un pericol este foarte avansat. Dacă sistemul e prea slab, trebuie să tragem de două ori împotriva unei rachete care ne poate pune în pericol. Credem foarte mult în puterea acestui sistem de a dobori rachetele balistice”, a spus și Robert O. Work, secretarul adjunct american al Apărării.

Există un sistem avansat de avertizare radar în Turcia, există un centru de comandă în Germania, care încearcă să determine când și ce fel de ținte am putea... ce fel de rachete am putea folosi. În Marea Britanie dezvoltăm un radar care poate bate foarte departe, iar Olanda și Danemarca își modernizează sistemele de radar. E un sistem care apără NATO și, de fiecare dată când adaugi un element în altă parte, sistemul funcționează mult mai bine”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri