Dacian Cioloș, impresionat de povestea Olgăi. Promisiunea premierului 

Data publicării:
dacian ciolos

Am fost născută în Baia Mare, iar la şase luni am ajuns in Sighet, la un centru de copii. Prima amintire: bătăile pe degete, dacă nu ştiam a ne spune rugăciunile.Exact cum sunt aceşti pereţi, negativi şi reci, aşa eram şi eu. Mama mea adoptivă nu s-a dat bătută. Şi când am simţit braţele ei care m-au cuprins, am simţit cel mai sigur loc de pe lumea asta”, a povestit tânăra.

Olga este doar unul dintre copiii pe care viaţa din cămin i-a marcat profund. Ar vrea ca nimeni să nu mai treacă prin ce a trecut ea şi speră că lucrurile se vor îndrepta în România. Asta promite şi premierul Dacian Cioloş, care a fost prezent la evenimentul organizat de „Hope and Homes for Children".

Din păcate suntem astăzi la 57.000 de copii care nu sunt în familiile lor. Obiectivul pe care ni-l asumăm ca stat este ca în 2020 să nu mai avem copii în centre instituționalizate”, a spus premierul Dacian Cioloș. .

Executivul vrea să pună la punct programul anti-sărăcie pentru ca micuţii cu vulnerabilităţi să poată fi reintegraţi în societate. Vrea să sprijine şi organizaţiile care se implică în acest proces.

Mai sunt în România încă 160 de instituții de tip vechi de închis cu aproape 8000 de copii în ele”, a spus directorul Regional HHC din Europa Centrală și de Sud, Ștefan Dărăbuș.

La evenimentul susţinut la Ateneul Român au fost prezenţi peste 700 de spectatori. Ambasadori, oameni de cultură, dar şi simpli cetăţeni care susţin cauzele copiilor vulnerabili. Violonistul Alexandru Tomescu, soprana Irina Iordăchescu, cântărețul Dan Bittman, pianistul Andrei Licareț, dar şi solista Paula Seling și actorul Marius Manole au susţinut un spectacol de excepţie.

Citiți și: 

Din|interior. Țara europeană unde milioane de oameni trăiesc la limita subzistenței 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri