De meserie primar| Un edil din Iași a obținut cel de-al patrulea mandat, cu scorul de 96,2%

Data publicării:
stampila votat-1

În comuna Tătăruşi, din judeţul Iaşi, ştirile şi muzica răsună de dimineaţă până seara. Pe stâlpi sunt instalate difuzoare pentru ca toţi localnicii să fie la curent cu ce se întâmplă în ţară. În centrul localităţii este o expoziţie de păsări, străzile sunt toate asfaltate, şcolile şi dispensarul sunt renovate, iar la marginea localităţii se înalţă, mândră, cea mai modernă bază sportivă din judeţ.

Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care primarul din Tătăruşi n-a avut emoţii la alegeri: a fost votat de 96,2% dintre localnicii cu drept de vot.

„Credeam că o câştig, dar nu cu acest rezultat. Am mizat întotdeauna pe acest lucru, tătăruşenii ştiu să aprecieze munca, ştiu să aprecieze efortul”, a spus edilul Costel Iosub.

Costel Iosub conduce primăria Tătăruşi de 12 ani. De când este în fruntea comunei, a obţinut fonduri europene de trei milioane de euro. Trei sferturi din bugetul comunei merge anual pe investiţii. Tătăruşi este singura comună din România în care iluminatul stradal se face cu o sursă dublă de energie verde: panouri fotovoltaice şi generatoare eoliene.

„Câţiva ani în urmă nu era vreo şosea asfaltată, sau pe aici parcuri sau câte şi mai câte a făcut, foarte bun primar”, a spus un localnic.

„E om gospodăros, a făcut multe în comuna noastră, vorbeşte frumos cu lumea, respectuos”, a adăugat alt localnic.

„Cred că o să iasă la pensie. (Reporter: de aici de la primărie?) Da!”, a spus un alt tătărușean.

Edilul comunei Tătăruși nu este singurul exemplu de acest fel. Într-o comună din Bihor, primarul care este în funcţie din 1990 a obţinut şi el un scor de aproape 90%.

„A fost greu atunci pentru că eram tânăr. În momentul când am venit la primărie aveam 24 de ani împliniţi. Problemele erau destul de multe. Era la câteva zile după Revoluţie”, a spus Ioan Mărcuș, primarul comunei Sântandrei.

„S-a dezvoltat într-adevăr foarte mult. De la un timp domnul primar a făcut progrese mari. Nu se vede diferenţa absolut deloc oraş-sat”, a spus un locuitor al comunei.

În toţi aceşti ani edilul a reuşit să implementeze în comună proiecte de mai bine de 10 milioane de euro.

„De aia am venit aici, de aia m-am mutat aici că îmi place. Îmi place, e curat, avem gaz, avem apă, acuma canalizare. Mi-am cumpărat un teren şi am construit o casă”, a spus un alt locuitor.

La alegerile locale de duminică, primarul a fost ales pentru a şaptea oară cu un scor de 87,7%.

Citiți și: 
Explicații. Cum a ajuns prezența la vot la 240% într-un sat din Timiș
Victorie în 48 de ore. Liberalul Petru Mlendea a câştigat Primăria Beiuş după o campanie-fulger 
ALEGERI LOCALE 2016. Capitala României va fi condusă pentru prima dată de o femeie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri