Dezvăluiri tulburătoare în cazul crimei din Palilula

Data actualizării: Data publicării:
palilula nu treceti

Atacatorul de la Palilula avea acasă un adevărat arsenal: 15 arme şi o mie de cartuşe, multe dintre ele în ţiplă. Procurorii nu ştiu încă dacă armele găsite erau de vânzare sau fuseseră primite de undeva. Oamenii legii au reuşit să refacă însă filmul exact al conflictului din ziua crimei. Detaliile sunt şocante. Atacatorul a ieşit în stradă ca un luptător de gherilă: cu uniformă militară, cagulă şi patru arme de război.

Ancheta atacului de la Palilula înaintează rapid. Procurorii ştiu pas cu pas ce s-a întămplat în ziua tragediei.

Bărbatul a avut o primă altercaţie cu vecinii săi, vineri, în jurul orei 14.00. Motivul, maşina parcată în faţa casei. Vecinii i-au cerut să o mute ca să vină cu un camion de lemne din pădure”, relatează Bogdan Marica, reporter Digi24.

Scandalul a continuat cîteva ore mai târziu. Dragoş Furtună a ieşit în stradă îmbrăcat cu uniformă militară, cu o cagulă pe faţă şi înarmat ca pentru război: avea patru arme asupra lui. A început să tragă în vecinii săi. A tras 10 gloanţe, dintre care 7 într-un singur bărbat, un tînăr de 36 de ani, care s-a stins la spital. Tatăl acestuia a murit pe loc. Alţi doi bărbaţi au ajuns la spital, dar viaţa nu le e pusă în pericol.

Am început să dau cu pietre în el, l-am îndepărtat, dar a venit maşina şi l-am băgat pe nepotul meu. L-am pus în spate la maşină. Am crezut că se joacă nişte copii, dar mi-a zis: unchiule. pleacă că te împuşcă şi pe tine”, spune unul dintre supraviețuitorii atacului.

Dragoş Furtună se mutase la Palilula, în casa soţiei sale, în luna august. Procurorii au găsit în subsol un adevărat aresenal, de care femeia susţine că nu ştia nimic. Bărbatul de 28 de ani ar fi fost bolnav psihic şi ar fi urmat un tratament.

Din declaraţiile soţiei, aceasta spune că nu se băga în treburile soţului, acesta ar fi ţinut încuiat atelierul. Din datele pe care le avem, agresorul este cunoscut cu anumite probleme psihice, a urmat, se pare, în Germania un tratament psihiatric, urmează să traducem actele care ne-au fost înmânate de către soţia acestuia”, spune Cristian Ciolacu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Craiova.

În casa lui, anchetatorii au găsit 15 arme şi 1000 de cartuşe. Multe erau împachetate, dar anchetatorii nu au putut stabili dacă erau pregătite de vînzare sau le primise de undeva.

„Vă spun sincer, să nu fi vândut, să ne ferească Dumnezel, el să fi vândut nişte arme pe aici prin sat. (Vă e teamă?) Păi cum să nu îmi fie?”, spune un localnic.

Atacatorul este din judeţul Timiş, dar a muncit mai mulţi ani în Germania. Anchetatorii o vor audia din nou în zilele următoare pe soţia sa, medic rezident, pentru a se lămuri dacă ştia sau nu de arsenalul din casă.

De asemenea, procurorii au informații că, în timpul primul conflict dintre Dragoș Furtună și cele două victime, bărbatul ar fi fost bătut, spun surse din poliție. Dacă acest lucru va fi confirmat și de declarațiile martorilor, anchetatorii ar putea lua în calcul un atac premeditat și nu unul spontan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri