Dosar penal în cazul tânărului bătut de polițiști. APADOR-CH s-a autosesizat 

Data publicării:
emblema politia romana fb politie

Agentul din Poliţia Capitalei care a fost filmat în timp ce lovea cu piciorul un tânăr aflat la pământ, încătuşat la mâini şi picioare este acum de superiori.

Ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat, poliţistul îi face semn şoferului care îl filmează să îşi continue drumul. Imaginile au ajuns şi la şefii agentului, la Poliţia Capitalei. Scenele violente au fost vizionate şi de Asociaţia pentru Drepturile Omului din România.

Reprezentanţii ONG-ului spun că, împreună cu tânărul abuzat, îi vor face plângere penală poliţistului.

„Un picior în cap primit de o persoană cu probleme psihice dacă nu chiar în criză nu poate ajuta în niciun fel. Iată acesta este monetul. Da, este întors, răsucit peste cap şi lovit. Este clar nevoie de un dosar penal cel puțin pentru acel picior în cap pe care l-am văzut foarte clar pe imagini”, a spus Maria Andreescu, președinte APADOR-CH.

Scandalul în care agentul este implicat a pornit după ce un apel la 112 reclama prezenţa pe stradă a unui tânăr dezbrăcat. După ce a fost încătuşat de poliţişti atât la mâini cât şi la picioare, suspectul a încercat să ceară ajutor şoferilor care treceau prin zonă.

Imaginile filmate de o cameră amplasată pe bordul unui autoturism arată cum unul dintre agenţi îl loveşte cu piciorul de mai multe ori pe tânăr. Apoi îl udă cu o sticlă de apă. Comportamentul agentului i-ar putea aduce chiar suspendarea din funcţie.

Citiți și: 
VIDEO. Tânăr dezbrăcat, bătut de polițiști în București

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri