VIDEO. Plan roșu de intervenție în Pitești, după ciocnirea a două autobuze

Data actualizării: Data publicării:
accident Pitesti 1 251116

Accident grav în această dimineaţă la Piteşti, unde două autobuze cu aproape 100 de muncitori s-au ciocnit violent. 26 oameni au fost răniţi. A fost activat de urgenţă planul roşu de intervenţie. Doar una dintre victime e într-o stare mai gravă, restul au scăpat cu răni uşoare. Oameni care treceau prin zona au filmat si fotografiat locul accidentului.

Puţin după ora 6.00, s-a dat alarma în centrul Piteştiului. Două autobuze pline cu pasageri s-au ciocnit violent. Primele informaţii arată că autobuzul aflat în spate nu ar fi respectat distanţa corespunzătoare faţă de primul, a intrat în plin în el, apoi a riscoşat în gardul unei gospodării.

Pasagerii din autobuze sunt muncitori la uzina Dacia Mioveni şi intrau în primul schimb la serviciu. 17 dintre ei au fost duşi cu salvările la spitalul judeţean şi doi au rămas internaţi. Din aceştia, şoferul care ar fi produs accidentul este în starea cea mai gravă. La câteva ore după accident, alţi 9 pasageri din autobuze au mers singuri la spital pentru că simteau rău. Li s-au făcut analize, dar sunt în afara oricărui pericol şi au fost trimişi acasă după investigaţii. <pana aici>

La locul accidentului, poliţiştii au încercat să afle cu exactitate ce s-a întâmplat.

Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt IPJ Argeș: „Primele cercetări indică faptul că este vorba de o nepăstrare a distanţei în timpul mersului”.

Nicolae Pavelescu, lider de sindicat automobile Dacia: „Suntem total nemulţumiţi atât de firma de transport cât şi de autorităţile statului care dau licenţă de transport, dar şi controalele tehnice periodice. Ne dorim ca transportul să se facă în condiţii de securitate”.

De partea cealaltă, firma de transport se apără : „Facem precizarea că toate autovehiculele de transport persoane au efectuate toate verificările tehnice în conformitate cu prevederile legale. Societatea noastră este la dispoziţia autorităţilor care au demarat o anchetă”.

Din cauza accidentului, traficul a fost blocat timp de 3 ore. În aceeaşi zonă, un alt accident s-a petrecut în septembrie. Implicaţi au fost tot muncitori de la uzina din Mioveni.

____________________________________________

ACTUALIZARE 10:00  Sunt 17 oameni, răniţi în accident, care au fost duşi la spital. Dintre aceștia, doar patru au mai rămas internați. Cel mai grav este unul dintre șoferi, care are fracturi și leziuni craniene.

În acest moment, se încearcă eliberarea zonei în care s-a produs accidentul, transmite corespondentul Digi24. Este o zonă centrală, iar traficul a fost afectat. Timp de trei ore nu s-a putut circula.

Cele două autobuze transportau muncitori de la Pitești către uzina Dacia de la Mioveni. Accidentul s-a produs puțin după ora 6:00, iar în cele două vehicule erau între 80 și 100 de pasageri.

Pasagerii sunt cei care au sunat imediat la 112.

În aceeaşi zonă, un alt accident s-a petrecut în septembrie. Implicaţi au fost tot muncitori de la uzina din Mioveni.

Din informațiile preliminare, unul dintre autobuze nu ar fi păstrat distanța și în momentul în care celălalt autobuz a frânat brust, impactul nu a mai putut fi evitat. A încercat să tragă dreapta, dar s-a izbit de vehiculul din față și apoi a ricoșat în gardul unei case din apropiere.


 

 

ACTUALIZARE 7:00 În cele două autobuze se aflau aproximativ 80 de persoane, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Argeș, Mădălina Epure.

Cel puţin 12 persoane au fost rănite, una dintre acestea, un şofer, fiind încarcerată.

Mădălina Epure a declarat pentru Digi24 că victimele sunt conștiente, singura care are răni mai grave fiind persoana încarcerată. Răniții au fost transportați la Spitalul Județean.

O posibilă cauză a accidentului este nerespectarea distanței regulamentare între cele două vehicule, a declarat la Digi24 Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al IPJ Argeș. 

Circulația este blocată pe un tronson de drum.


 

Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie, iar la faţa locului au venit nouă ambulanţe, o autospecială cu apă şi spumă, una de descarcerare, una de preluare victime multiple, precum şi trei salvări ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, potrivit News.ro.

Din primele informaţii, victimele nu ar fi suferit răni care să le pună viaţa în pericol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri