Drumul ocolitor al oraşului Tulcea, nereparat complet de 15 ani

Data publicării:
gropi asfalt

Din groapă în groapă cu viteza maximă 50 de kilometri pe oră. Aşa merg maşinile care ocolesc Tulcea în drum spre Galaţi, Constanţa sau marginea Deltei Dunării. În unele zone nici nu se mai vede că a fost asfalt.

„Catastrofă! Cea mai proastă șosea din câte am văzut. Până și la București încolo sunt făcute ca lumea.”

În unele zone, marcajul care separă cele două sensuri de mers nici nu se mai vede, iar în altele răsare piatra cubică rămasă acolo dinainte de 1989.

Dezastru! Gropi, dâmburi, șanțuri și toate cele. Credeți că se va reface curând? Nu știu, văd că au început să cârpească ceva, dar tot numai cârpe...”

***

„Nimeni nu îl face. Toată lumea îl circulă dar e vai de capul lui.”

În 2001, numai 6 din cei 11 kilometri ai şoselei au fost reparaţi complet cu bani de la guvern. De restul drumului trebuiau să se ocupe autorităţile locale care doar l-au peticit.

Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea: „Ca-n orice parte din țara aceasta s-a trecut la plombe, la reabilitări și așa mai departe. Este a noastră, ne-o asumăm integral răspunderea vizavi de tot ce se intâmplă acolo.”

Autorităţiile locale susţin că anul acesta vor face un studiu de fezabilitate şi vor încerca să repare drumul anului viitor.

Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea: „Intenția noastră este ca această finanțare să o promovăm cu beton, care este mult mai rezistent în timp decât covor asfaltic.”

Lucrările sunt estimate la cel puţin 3 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri