Elicopter SMURD prăbușit | Martor: „A fost un sunet cam straniu, a trecut pe deasupra Primăriei”

Data publicării:
elicopter smurd prabusit - dse moldova

„A fost un sunet cam straniu, a trecut pe deasupra primăriei. Ai noştri au scos capul afară ca să vadă ce se întâmplă. Credeau că trece un tractor. Deasupra pădurii au văzut un elicopter care zbura cam jos. Au închis fereastra și după 3-4 minute, am auzit o bubuitură. Cand am sunat la colegii din Haragîş, ei ne spun că s-a prăbuşit. Căuta unde să aterizeze. Era vorba de un stadion, cred ca acolo ţintiseră să aterizeze. Cred că s-au prăbuşit toți și colegii spun că toți sunt decedați”, a spus Alexei Busuoic.

Între cele două localități, Haragîș și Capaclia, este o distanță foarte mică, de cinci sau șase kilometri.  

De asemenea, primarul localității Capaclia a spus că o persoană din primărie i-a povestit că a văzut elicopterul învârtindu-se deasupra primăriei.

„Mama inginerului cadastral a spus că venea la o altitudine foarte joasă. Deasupra pădurii, la o altitudine foarte joasă. 30-40 de metri. Inginerul cadastral spune ca mama lui l-a sunat. S-a speriat puțin, pentru că altitudinea era prea jos. Era cu viteză. E o catastrofă. Cineva din primărie mi-a spus că se învârtea deasupra”, a adăugat Alexei Busuoic.

Amintim că un elicopter SMURD Iași s-a prăbușit în această după-amiază când se afla într-o misiune în Republica Moldova. Tot echipajul aflat la bord a murit. Este vorba despre pilot, copilot, medic și un asistent de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

Citiți și:
Un elicopter SMURD s-a prăbușit în Republica Moldova: patru persoane au murit
CRONOLOGIE. Alte accidente cu elicoptere SMURD sau cu echipaj medical
Cum au ajuns elicopterele SMURD să efectueze misiuni în Republica Moldova

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri