Escrocherie de un milion de euro cu cărţi

Data publicării:
carti

Cine spune că nu aduc bani cărţile se înşeală. Cinci milioane de lei a câştigat un bărbat de la o editură din Bucureşti, doar că mica avere îi va aduce închisoarea, pentru că nu a fost câştigată cinstit. A păcălit firma că el distribuie cărţile unor şcoli, doar că le-a vândut unde a vrut şi nu a trimis un leu editurii.

Bărbatul a reuşit să îi convingă pe reprezentanţii unei edituri din Bucureşti că o să vândă o cantitate impresionantă de cărţi. A primit şi 10% comision pentru contractele pe care se lăuda că le încheie cu tot felul de şcoli.

Eu am trimis cărţile în mod normal la adresa care era în contract. Am primit facturile semnate şi ştampilate,” povestește directorul editurii înşelate.

Editura nu a primit însă niciun ban, aşa că a început să trimită somaţii direct celor pentru care eliberase facturile.

Inspectoratul şcolar a fost somat să achite suma de 200.000 de lei, contravaloarea cărţilor emise de editură, doar că volumele nu au ajuns niciodată la inspectorat pentru că au fost emise facturi fictive

Reprezentanţii inspectoratului şcolar au făcut plângere la poliţie împotriva editurii, dar după anchetă a ieşit la iveală că de fapt editura a fost cea înşelată.

Din comanda presupuşilor reprezentanţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina, aici ar fi trebuit să ajungă Enciclopedii, atlase şi cărţi ilustrate pentru copii. Însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Reprezentanţii editurii au reuşit să recupereze o parte dintre cărţile livrate de la un centru de reciclare unde fuseseră vândute. Ancheta a fost preluată de procurorii anti-mafia pentru că este vorba despre un "tun" enorm. Până acum, investigatorii au ajuns la patru dintre membrii reţelei de falşi distribuitori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri