EXCLUSIV. Marine Le Pen: Franța nu e ostilă cu românii, dar responsabilitatea mea este să încerc să păstrez locurile de muncă pentru francezi

Data publicării:
marinelepen

Alice Iacobescu, jurnalist Digi24: Dar românii doresc să fie liberi să aleagă. Să poată munci în Franţa sau poate în Marea Britanie sau în Portugalia. De ce să renunţe la dreptul de a alege?

Marine Le Pen: În Franţa avem şapte milioane de şomeri şi consider că principala responsabilitate a unei ţări este să găsească locuri de muncă pentru cetăţenii săi. Este ceva legitim. În această propunere nu există niciun fel de ostilitate faţă de români sau faţă de România. Cunosc istoria ţării mele şi relaţiile extrem de apropiate dintre Franţa şi România. Ştiu rolul pe care îl joacă România în Europa Centrală, în cadrul dezvoltării francofoniei şi chiar a francofiliei. Consider că naţiunile pot avea relaţii comerciale inteligente, fără să fie în detrimentul uneia sau alteia. Cred că, dată fiind actuala rată a şomajului în Franţa, responsabilitatea mea ca lider politic este să încerc să păstrez locurile de muncă, mai întâi, pentru francezi. Oricine este legat de ţara sa gândeşte la fel”.

Alice Iacobescu,  jurnalist Digi24: Dacă vreţi ca francezii să găsească locuri de muncă, de ce nu faceţi mai multe locuri de muncă? 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri