EXCLUSIV. Papa Francisc vrea să vină în România

Data actualizării: Data publicării:
papa francisc GettyImages-505390274

Nunţiul Apostolic în România, Monseniorul Miguel Maury Buendia, a confirmat pentru Digi24 că Papa Francisc îşi doreşte să vină în vizită în ţara noastră. Preşedintele Klaus Iohannis i-a adresat invitaţia Suveranului Pontif anul trecut şi, dacă se va concretiza, ar fi a doua vizită a unui Suveran Pontif în România, după călătoria istorică din 1999 a Papei Ioan Paul al II-lea. 

„În urmă cu mai puţin de o lună am vorbit cu Papa, ştiind că a fost invitat, l-am întrebat despre o posibilă vizită aici. Mi-a spus: Aş vrea să vin. Sper ca lucrurile să decurgă bine, iar vizita mea să ajute la unitatea tuturor românilor.  De aceea sper că aceasta vizită va fi posibilă. Eu, ca ambasador al Papei, voi face tot posibilul şi voi lucra cu autorităţile, cu Biserica Ortodoxă, cu Biserica Catolică, pentru ca aceasta vizită să aibă loc”, a declarat Nunțiul Apostolic într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistei Digi24 Sanda Nicola.

În dialog cu Sanda Nicola, arhiepiscopul spaniol a mărturisit că l-a bucurat vestea că va fi emisarul Papei Francisc în ţara noastră. După şapte ani de misiuni în foste republici sovietice din Asia Centrală, numirea lui într-o ţară latină din Uniunea Europeana i-a dat sentimentul că se întoarce acasă.

„Românii au trăsăturile tipice ale popoarelor latine. La fel ca italienii, spaniolii sau francezii, sunt spontani, se aprind uşor, ştiu să rezolve problemele care apar în ultimul moment”, spune monseniorul Miguel Maury Buendia.

„În cât timp v-aţi propus să învăţaţi limba noastră? Ştiu că dvs. sunteţi din Madrid şi vorbiţi aproape toate limbile romanice...”, l-a întrebat Sanda Nicola.

Răspunsul monseniorului Miguel Maury Buendia nu a fost lipsit de umor:

„Aş vrea să o invăţ cât mai repede posibil. Dar, la cei 60 de ani ai mei, hard disk-ul este full, e plin, deci va dura mai mult decât mi-am propus”.

Interviul integral va fi difuzat în această seară la Digi24 HD, de la ora 18:15, într-o ediţie specială realizată de Sanda Nicola. Puteți urmări emisiunea și online, pe http://www.digi24.ro/Media/TV/Live/Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri