EXCLUSIV. Susținere americană pentru zona Mării Negre

Data publicării:
dacian

Premierul Dacian Cioloş a sosit la Casa Albă însoţit de ambasadorul României la Washington, George Maior, şi mai mulţi membri ai guvernului. Vicepreşedintele Joe Biden i-a primit în Roosevelt Room, încăpere aflată foarte aproape de Biroul Oval.

Întâlnirea, la care au asistat printre alţii şi ambasadorul american în România, Hans Klemm, şi adjunctul secretarului de stat pentru afaceri europene şi euroasiatice, Victoria Nuland, a durat mai bine de o oră, deşi fusese programată să dureze 30 de minute.

La final, Dacian Cioloş a anunţat că România are sprijinul Statelor Unite pentru promovarea propunerilor sale la summitul de la Varşovia.

Dacian Cioloş, premierul României: „E un sprijin politic pentru o decizie pe care o aşteptăm la summitul NATO de la Varşovia. România a făcut către Aliaţi mai multe propuneri în pregătirea summitului de la Varşovia. În primul rând crearea unei forţe multinaţionale, o brigadă multinaţională bazată în România, terestră”.

La aceasta se adaugă un proiect de cooperare navală la Marea Neagră, proiect iniţiat de România, împreună cu Bulgaria, căruia i se va alătura pentru început şi Turcia.

Dacian Cioloş, premierul României: „Tot la nivel terestru, un centru de exerciţii şi de training NATO tot pe teritoriul României, la care să participe forţe militare româneşti şi aliate, prin rotaţie”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri