Exerciții de război în Marea Neagră: trei nave străine au încercat să scufunde o navă românească

Data publicării:
13661909 1713122138947248 2923413886977291649 o

Trei nave au încercat să scufunde fregata Mărăşeşti, nava amiral a flotei româneşti, însă atacul a fost respins. Numai că la scurt timp, imediat ce pericolul părea depăşit, românii au fost atacaţi din nou.

„Se trag focuri de armă de aici, de pe fregata Mărăşeşti. O ambarcaţiune posibil teroristă se apropie de navă cu mare viteză. Nu a oprit la nicio somaţie, aşa că militarii au început atacul”, relatează Oana Manoilă, reporter Digi24.

Câţiva membri ai echipajului navei inamice au fost capturaţi.

În momentul în care este găsit ceva suspect, acea persoană este arestată pe loc”, declară Dan Creţu, comandantul grupei "Boarding".

Cei 270 de membri ai echipajului de pe Mărăşeşti ştiu cât de importante sunt aceste exerciţii, chiar dacă s-au obişnuit cu ele. Locotenenţii Nicoleta şi Andrei Pavăl şi-au unit destinele sâmbătă. Au preferat misiunea, în locul voiajului de nuntă.

„Ne-am concentrat forţele pentru planificarea nunţii, cât şi pentru planificarea misiunii”, spune locotenent Nicoleta Pavăl, membru al echipajului Fregatei Mărăşeşti.

Sea Shield 16 este cel mai amplu exerciţiu multinaţional condus de forţele navale române.

Sunt implicate, în cadrul exerciţiului, un număr de 20 de nave, 9 aeronave militare şi, de asemenea, peste 2.000 de militari din partea partenerilor NATO şi din partea României”, afirmă comandor Mihai Panait, comandantul grupării de forţe Sea Shield 16.

Forţele Navale şi Aeriene Române, dar şi Garda de Coastă participă cu 12 nave, trei elicoptere Puma şi două avioane MiG 21 Lancer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri