Exercițiu militar de amploare în poligonul Smârdan

Data publicării:
militari

350 de militari din România, Bulgaria, Serbia, Moldova, Marea Britanie și Statele Unite s-au întâlnit în poligonul de la Smârdan, de lângă Galați. Exerciţiul militar la care vor participa este menit să consolideze pregătirea soldaţilor conform strategiilor NATO.

Vom avea o săptămână de pregătire care se va încheia cu un exerciţiu cu trageri de luptă”, a declarat lt.col. Valentin Sfreja, şef operaţii Batalion 300 Infanterie Mecanizată Galaţi.

Este o oportunitate care ni s-a oferit şi vrem să profităm de ea, să învăţăm de la colegii care au experienţă de luptă”, spune lt.col. Alexandru Marcuţa, şef operaţii în Brigada de Infanterie Republica.

Cu militarii români am lucrat de câteva ori în ultimele patru luni şi am fost foarte impresionaţi. Este clar că tot antrenamentul pe care l-au făcut de-a lungul timpului, până să ajungem noi aici, a fost foarte eficient, deci suntem egali în teren şi este bine pentru noi să ne antrenăm în comun. Noi învăţăm de la ei la fel cum ei învaţă de la noi”, a declarat cpt. Marc Paige, US Marines.

După ceremonia de deschidere, forţele armate şi-au prezentat tehnicile din dotare şi armamentul folosit şi în teatrul de operaţiuni din Afganistan. Provocarea de săptămâna aceasta va fi cu atât mai mare cu cât este pentru prima dată când în poligonul de la Sâmârdan ajung şi forţe ale armatelor din Marea Britanie şi din Serbia.

Este o mare oportunitate pentru noi, pentru un mic regiment din armata britanică. Abia aşteptăm să ne antrenăm şi să ne punem în aplicare tehnicile şi procedurile alături de celelalte armate”, spune cpt. Matheu Shaw, Britain Army.

Platinum Eagle este un exercițiu anual în care trupe multinaționale simulează atacuri pentru a spori nivelul de cooperare dintre militarii NATO. Exerciţiul se va încheia duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri