Explicaţiile surprinzătoare ale şoferului drogat care a omorât ieri cinci oameni în staţie

Data publicării:
SOFERUL DIN ACCIDENT BRAILA BLUR FIRME ZOOM

Un cocktail de trei substanţe interzise avea în sânge şoferul, când medicii l-au testat, imediat după accident. Diazepam, Canabis şi amfetamină au arătat analizele. Tânărul de 27 de ani neagă că ar fi luat vreo substanţă interzisă.

Șofer: „S-a tras mai mult covoraşul de la maşină sub pedale şi n-am mai putut, asta e, s-a întâmplat.”

Covoraşul, plus o depăşire, spune el, au provocat accidentul care a curmat cinci vieţi.

Șofer : „Am intrat într-o depăşire, n-am mai controlat maşina şi asta a fost... cel mai rău îmi pare pentru persoanele decedate, condoleanţe familiilor, chiar n-aş fi vrut să se ajungă la aşa ceva.”

Drogurile n-au fost singura descoperire a medicilor. Aceştia şi-au dat seama că tânărul figura în evidenţa lor cu o criză de epilepsie. Iar legea spune că cei care suferă de această afecţiune îşi pierd dreptul de a conduce pentru o perioadă, de la ultima criză.

„Solicitantul care a avut o primă criză de epilepsie neprovocată poate fi declarat apt pentru condus după o perioadă de 6 luni în care nu au mai avut loc crize şi dacă s-a efectuat o evaluare medicală corespunzătoare. Autorităţile naţionale pot permite conducătorilor auto cu prognostic bun recunoscut să conducă înaintea încheierii acestei perioade.”

sursa: Ordinul 1162/2010

Doar că lui nu i s-a luat permisul auto nici măcar pentru o zi.

Reporter:„ Anul trecut ai avut o criză de epilepsie?

Șofer: Da, am avut.

Reporter: Şi cum ai reuşit să iei totuşi permisul?

Șofer: Asta a apărut pe parcurs. Deci am de 9 ani de zile permisul şi doar două amenzi in 9 ani, una pentru centură şi una pentru neacordare de prioritate.”

Dr. Steluţa Nedelcu, medic de familie Brăila: „Trebuie să înţeleagă toată lumea că tot ce este în fişă este confidenţial, în momentul în care poliţia termină ancheta, atunci se spune ce-i de spus. Cert este că eu n-am văzut pacientul de trei ani. Deci ultima oară a fost prin 2013 la mine şi nu pentru consultaţie.”

Procurorii aşteaptă rezultatele de la medicină legală pentru a-l cerceta pe şofer sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi vătămare din culpă.

Procuror Gheorghe Velea, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila: „În legătură cu faptul că autorul accidentului ar suferi de o anumită boală care nu i-ar fi permis să obţină carnetul de conducere şi că în momentul producerii accidentului acesta s-ar fi aflat sub influenţa unor substanţe halucinogene vă precizăm că se fac cercetările necesare în acest sens.”

Luni dimineaţă, bărbatul a intrat cu viteză în refugiul unei staţii de autobuz din Brăila. A ucis cinci oameni.

Citiți și: 

VIDEO. Cinci oameni omorâţi de un şofer drogat, în Brăila

VIDEO. Cinci morţi, după ce un vehicul a intrat în plin în oamenii dintr-o stație de autobuz din Brăila

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri