Familia lui Vasile Turcu, audiată de poliţişti

Data publicării:
vasile turcu inquam octav ganea (1)

Au început audierile în dosarul referitor la tentatiova de suicid a lui Vasile Turcu, fostul acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti. Familia şi apropiaţii omului de afaceri au dat explicaţii poliţiştilor care încearcă să afle motivul pentru care Vasile Turcu a recurs la un astfel de gest.

Cristian Popa, reporter Digi24: După ce procurorii au ridicat probe din casa lui Vasile Turcu, inclusiv biletul de adio lăsat de acesta, familia a fost chemată la Poliţia Capitalei, pentru a fi audiată. Procurorii şi poliţiştii s-au arătat extrem de interesaţi dacă în ultima perioadă omul de afaceri a avut un comportament diferit.

Soţia omului de afaceri a dat informaţii importante anchetatorilor. Ea a fost cea care l-a găsit inconştient şi a sunat la 112. La o zi şi jumătate de la momentul în care a încercat să se sinucidă, Vasile Turcu era ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24: Medicii au reuşit să-l stabilizeze pe Vasile Turcu, însă se află în continuare în stare critică la terapie intensivă. Sunt ultimele informaţii făcute publice de conducerea spitalului, după ce familia omului de afaceri a cerut discreţie maximă.

Pe lângă familie, procurorii au stat de vorbă şi cu apropiaţii omului de afaceri. Gestul fostului acţionar de la Dinamo e greu de explicat pentru toată lumea.

Fost coleg: Un om foarte bun, un om foarte extraordinar, nu ştiu ce s-a întâmplat cu el, acum am auzit şi eu.

Reporter: Îl cunoaşteţi?

Fost coleg: Îl cunosc de pe timpul răpostaului, mi-a fost tehnician mie, la ICRAL. Ceva incredibil, acuma, ce am auzit!

Vecin: A zis că are nişte datorii mari de tot, la Piaţa Galaţi, cu un bloc mare, aşa, şi l-au dat ăia acolo în judecată.

Reporter: Mai de mult?

Vecin: Nu, de curând!

Reporter: O sumă mare?

Vecin: Vreo 3 milioane de euro.

Vestea a şocat şi lumea fotbalului. Vasile Turcu a fost acţionar la Dinamo, însă implicarea la gruparea din Ştefan cel Mare nu i-a adus prea multe satisfacţii.

Ionel Dănciulescu, directorul sportiv Dinamo: Sincer, îmi pare rău de tot ce s-a întâmplat. Sper din tot sufletul să-şi revină.

Fotbalul l-a adus faţă în faţă cu procurorii DNA. În februarie 2015, Vasile Turcu a fost audiat ca martor în dosarul privind partida Dinamo-Lazio, în urma căreia alb-roşii au ratat, surprinzător, o calificare în premieră în grupele Champions League. Presa sportivă a scris despre un posibil blat - dinamoviştii ar fi cedat meciul, iar în schimb l-ar fi vândut pe Ştefan Radu grupării italiene la un preţ supraevaluat, de 4,5 milioane de euro.

Potrivit site-ului Termene.ro, Vasile Turcu a fost administrator sau acţionar în 12 firme. Una dintre ele a fost radiată. Cea mai importantă rămâne Romconstruct Holding Grup SA. Cu o cifră de afaceri de aproape 30 de milioane de lei, compania are ca principal domeniu de activitate construcţiile. De-a lungul anilor, societatea cu 115 angajaţi a avut 45 de contracte cu statul, de la Primăria Capitalei până la ministerul Culturii. A restaurat Arcul de Triumf, Muzeul Naţional de Istorie şi multe alte edificii, în Capitală şi în ţară. În 2010 s-a numărat printre milionarii incluşi în topul Forbes, cu o avere, atunci, de 60 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri