Proprietarii Bamboo provin dintr-o familie care ar avea legături cu mafia italiană

Data actualizării: Data publicării:
bamboo interior fb bamboo

În spatele afacerii Bamboo stă oficial un cetăţean italian dintr-o familie controversată, ce are legături inclusiv cu temuta Camorra, organizaţia mafiotă din sud-estul Italiei, relatează Digi24 TV. Giosue Castellano deţine în România mai multe cluburi de lux în Capitală şi pe litoral.

Italianul Giosue Castellano are 51 de ani şi face oficial afaceri în România de la începutul anilor 2000.

În prezent, deţine prin firmele sale o sală de nunţi şi evenimente, două cluburi exclusiviste în Bucureşti - Bamboo şi Le GaGa -, un club la Mamaia şi un altul în statul american Florida, la Miami Beach.

Cel mai mare şi mai cunoscut dintre toate este cel care a ars în zorii zilei de azi, pentru a doua oară.

„Terenul pe care a fost ridicat clubul Bamboo a fost înainte de 1989 parte a parcului Tei. Clubul a mai ars din temelii și în iunie 2005. Cătălin Botezatu, implicat la acea dată în gestionarea clubului, a susținut că focul a fost pus intenționat. Giosue, pe de altă parte, a dat vina pe natură. În raportul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-au precizat însă destul de clar neregulile: lipsa surselor de alimentare cu apă, hidranții exteriori și interiori nu au funcționat, iar hidranții stradali erau la 3 km depărtare”, relatează Anca Suciu, corespondent Digi24.

Şi astăzi, la 12 ani distanţă, clubul Bamboo funcţiona fără autorizaţie. Este administrat printr-o firmă înființată în 2003: MORGANA INVEST SRL.

Compania este deţinută de o alta, BAMBU TEI SRL, controlată în proporție de 99,94% de GIOSUE CASTELLANO, intrat oficial în această afacere în 2006.

Aflată în spatele a cinci firme din portofoliul familiei Castellano, BAMBU TEI SRL are, de asemenea, în acționariat, un al doilea cetăţean italian, pe VICENZO AIELLO, şi un offshore cipriot.

În ultimul bilanț fiscal depus la ANAF, firma MORGANA INVEST SRL declară că are 18 angajați, cifră de afaceri de două milioane de euro și profit de aproximativ 250.000 de euro anual.

Fără să apară oficial în acţionariatul companiei, creatorul de modă Cătălin Botezatu şi-a asociat imaginea cu cea a clubului încă de la înfiinţare.

Cătălin Botezatu: Dacă oamenii noştri nu aveau nişte instructaje, dacă nu respectam reguli date de ISU acum un an şi dacă nu investeam sute de mii de euro… (...) Nu, nu vreau să mă gândesc.

Reporter: Sunteţi acţionar, asociat în vreun fel?

Cătălin Botezatu: Nu cred că contează dacă mai sunt sau nu. (...) Vorbesc din punct de de vedere şi al unui om care merge în club, şi al unui om care ţine la acest club. Am fost alături de el de când s-a clădit, de fapt.

Istoria acestui club, considerat cartierul general al lumii mondene din București, începe în 2003 și este legată de numele Castellano. O familie cu multe afaceri în România concentrate în baruri și restaurante. Inclusiv clubul din spatele meu. Asociaţi în aceste afaceri, Giosue Castellano, fratele său, Cio, și nepotul, Vicenzzo, sunt descendenţii Pupettei Maresca, prima femeie care a condus temuta organizație mafiotă, Camorra, notează La Republica”, relatează Anca Suciu, corespondent Digi24.

Al doilea pol al afacerilor familiei Castellano a fost, încă din 2006, staţiunea Mamaia. Un al doilea Bamboo a fost deschis în centrul staţiunii, chiar pe terenul Mamaia SA. Un control al Fiscului a relevat că aceeaşi companie a cumpărat instalaţii de sonorizare pentru Bamboo.

Directorul său la acea vreme, Lucian Victor Dan, figura de altfel în 2008 ca partener al lui Giosue Castellano în PERFECT TEAM NET SRL, firma care administra clubul.

„Terasa clubului din Mamaia a fost demolată iniţial în 2010, chiar de către proprietari, şi definitiv în 2011, de autorităţi. În ambele cazuri, motivul a fost legat de lipsa autorizaţiei de construcţie”, relatează Iulia Stanciu, corespondent Digi24 Constanţa.

După demolare, Giosue Castellano şi-a mutat afacerile în zona exclusivistă a staţiunii Mamaia, unde deţine în prezent clubul Le Gaga.

Firmele din spatele afacerii Bamboo

MORGANA INVEST SRL deţinută de:

BAMBU TEI SRL - 99,99%

VICENZO CASTELLANO - 0,001%;

Sursa: Registrul Comerţului

Acționarii BAMBU TEI SRL:

GIOSUE CASTELLANO - 99,94%,

VICENZO AIELLO - 0.02%

KZ WELLS LTD, Cipru - 0,02%;

Sursa: Registrul Comerţului

Datele MORGANA INVEST SRL:

18 angajați

cifră de afaceri de 2 milioane de euro

profit de 250.000 de euro anual

Sursa: ANAF, bilanţ 2015

Afacerea Bamboo cu Mamaia SA

Acţionari ai Perfect Team Net SRL:

- Giosue Castellano, om de afaceri

- Lucian Victor Dan, director al Mamaia SA 2003-2009

Sursa: Registrul Comerţului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri