Fost director SRI: La ora actuală sunt amenințări foarte puternice pe zona informaticii 

Data publicării:
costin georgescu sri

E o sarcină grea, dar o realizează destul de bine din câte știu. La ora actuală sunt amenințări foarte puternice. Ați văzut ce se întâmplă unde pătrund hackerii. Serviciul e specializat bine pe protecție pentru că demnitarii trebuie protejati începând cu președintele. E o normalitate din partea SRI și o realizare când îi prinde pe cei care încearcă”, a spus fostul șef al SRI. 

Fostul director al SRI a precizat că faptul că cei care o spionau pe șefa DNA sunt foști agenți Mossad, nu implică agenția de informații israeliană. 

Faptul că sunt foști agenți Mossad arată că sunt bine pregătiți, dar asta nu implică Mossadul în niciun fel. Când cineva a intrat la pensie sau au ieșit din diferite motive, serviciile nu mai au niciun fel de responsabilitate asupra lor. Ar fi o muncă să se ocupe de cei care au plecat nu de cei care trebuie protejați. Sigur că vor răspunde. Am înțeles că sunt arestați, e problema lor mai departe”, a adăugat Costin Georgescu. 

Rise Project a dezvăluit că șefa DNA a fost spionată de foști agenți Mossad. Patru cetățeni israelieni sunt anchetați acum de DIICOT pentru spionarea comunicațiilor și tentativă de compromitere a Laurei Codruța Kovesi. Doi dintre suspecți au fost arestați deja în România.

Hari Bucur Marcu, despre spionarea șefei DNA: Au fost mai multe persoane vizate

Doi dintre suspecții care ar fi spionat-o pe şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt Dan Zorella și Avi Yanus, foști ofițeri de informații şi co-fondatori și directori executivi ai firmei israeliene de investigații private Black Cube. În companie a activat şi Meir Dagan - fost director Mossad în perioada 2002-2011. Potrivit procurorilor, cei doi împreună cu mai mulți angajați ai Black Cube, printre care Ron Weiner și David Geclowicz. 

Laura Ștefan, despre spionarea șefei DNA: Când investigațiile ajung foarte sus, oamenii nu se dau în spate de la nimic

Compania Black Cube a fost fondată în 2010 în Tel Aviv de către cei doi foști ofițeri de informații israelieni, Dan Zorella și Avi Yanus şi are sucursale atât în Londra, cât și în Paris. Compania oferă servicii juridice și de intelligence.  

Citiți și: Șefa DNA, spionată de foști agenți Mossad

Cine este Meir Dagan, fost director Mossad și președintele firmei care o spiona pe Laura Codruța Kovesi

Cu ce se ocupă Black Cube, compania care a spionat-o pe șefa DNA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri