Fosta soție a lui Dan Condrea: În tot anturajul meu și al lui erau ofițeri SRI, MAI, SIE

Data publicării:
marturii apropiati CONDREA captura

Laura Georgescu susţine că a informat autorităţile despre neregulile din compania Hexi Pharma încă din 2008. Este exact anul în care Laura Georgescu şi Dan Condrea se despart. Fosta soţie a patronului Hexi Pharma spune că în 2014 a reclamat chiar problema dezinfectaţilor.

Laura Georgescu, fosta soţie a lui Dan Condrea: „Am zis că de ce să nu declar absolut tot ce îmi aduc aminte, tot ce ştiu dacă tot pun o acţiune pe rol. De ce să tăinuesc informaţii că poate un procuror, poate un judecător altfel vede probele. Aia că nu e concentraţia am aflat-o din calculatorul de acasă unde intrasem într-o fişă de producţie.”

Pe rolul parchetelor şi instanţelor nu s-a aflat însă nicio anchetă care să pornească de la plângerile depuse de Laura Georgescu. Singurul dosar penal a fost deschis după dezvăluirile din presă. Fosta soţie a lui Dan Condrea este convinsă că patronul Hexi Pharma era ofiţer SIE. Imediat a fost contrazisă de şeful comisiei parlamentare pentru controlul SIE.

Reporter: De unde a rezultat că era filat de serviciile de informaţii?

Laura Georgescu, fosta soţie a lui Dan Condrea: Uitaţi acesta este, colonel Iancu Damian. În tot anturajul meu şi al lui erau ofiţeri SRI, MAI, SIE.

Reporter: Ne spuneaţi că domnul Condrea a fost ofiţer SIE sau agent SIE. De unde a rezultat această informaţie?

Laura Georgescu, fosta soţie a lui Dan Condrea: L-am întrebat. Nu mi-a răspuns nimic. De regulă, el îmi răspundea cu un NU ferm sau cu un DA ferm. Dacă nu mi-a răspuns nimic înseamnă că era agent SIE.

Mihăiţă Calimente, preşedintele Comisiei de control SIE: „În mod sigur, domnia sa nu a fost ofiţer al Serviciului, ofiţerii Serviciului de Informaţii Externe nu îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României. Cei de la Serviciu, domnul Ungureanu ne-au spus că nu există niciun fel de conflict între SIE şi SRI sau alte instituţii ale statului.”

Fosta soţie a lui Dan Condrea susţine că Hexi Pharma avea protecţie din partea comisiei de sănătate din Parlament.

Laura Georgescu, fosta soţie a lui Dan Condrea: „În cazul afacerii Haxi Pharma protecţia a venit de la camera deputaților, comisia de sănătate. De la cine? Georgescu. Deputatul Georgescu? Da. În calculatorul lui persoanal din Goga erau listele la el şi la Dinu Flori. Nominal şi mai mult erau nişte liste pe partide. Adică fiecare director de spital aparţinea de PSD de PNL.”

Corneliu Buicu, preşedintele Comisiei de Sănătate: „Nu exista nici un deputat Georgescu în Comisia de Sănătate. Chiar sunt indignat de faptul că numele Comisiei de Sănătate a putut să apară în aşa ceva.”

Fosta soţie a lui Dan Condrea a fost la tribunalul Bucureşti pentru a cere schimbarea programului de vizitare a copilului care era în custodia tatălui după divorţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri