VIDEO. Șofer băut, patru acuzații de tentativă de omor

Data actualizării: Data publicării:
politie masina

Un şofer de tir din Belarus a intrat aseară cu tirul în doi biciclişti, a lovit o maşină şi a agresat un poliţist. Avea o alcoolemie de doi la mie. El a fost reţinut de oamenii legii şi şi-a recunoscut fapta. Are dosar penal pentru tentativă de omor, ultraj, conducerea sub influenţa alcoolului şi fugă de la locul accidentului.

ACTUALIZARE. În imaginile suprinse de camerele de supraveghere se vede cum TIR-ul goneşte pe şosea, nu ţine cont de regulile de circulaţie, iar din spate, un echipaj de poliţie încearcă să îl oprească pe şofer. La volan: un bărbat băut, care a lovit doi biciclişti, o maşină şi merge haotic prin oraş.

După ce a ieșit dintr-o benzinărie, șoferul de TIR a lovit doi bicicliști care circulau în laterala drumului. Cu toate că a văzut că i-a acroșat, bărbatul din Belarus și-a continuat drumul fără să verifice dacă aceștia sunt răniți.

Șoferul de tir are 30 de ani şi este din Belarus. Când au văzut ce se întâmplă, localnicii au alertat poliţia. Însă prinderea lui nu a fost lipsită de incidente.

„A oprit inițial autocamionul, a încercat să lovească cu spatele maşina în care se aflau poliţiştii. L-a lovit pe unul dintre poliţiştii care a încercat să deschidă portiera autocmaionului”, a declarat procurorul Liliana Istrati.

Odată prins, a fost dus la audieri. A povestit că era nervos din cauza unor probleme la serviciu, iar înainte să se urce la volan, a băut.

A consumat jumatate de litru de vodcă. S-a ferit foarte mult de poliţia rutieră. A văzut că într-adevăr bicicliştii pe care i-a atins cu remorca au căzut şi dacă a văzut că s-au ridicat a crezut că sunt în perfectă stare”, a relatat Neftodie Ivanov, translator.

Pe numele lui a fost deschis dosar penal.

A fost reținut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore pentru tentativă de omor şi omor calificat şi pentru conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului”, a declarat Crina Dragu, purtător de cuvânt IPJ Galați.

Cei doi biciclişti pe care i-a lovit au ajuns la spital cu răni uşoare. După ce au primit îngrijiri, au fost externaţi.


 

Un şofer de TIR din Belarus a creat panică, aseară, la Galaţi. A lovit cu maşina doi biciclişti, o maşină şi a agresat un poliţist. Avea o alcoolemie de doi la mie. El a fost reţinut de oamenii legii şi şi-a recunoscut fapta, relatează Digi24.

Șoferul, în vârstă de 30 de ani, a  intrat cu TIR-ul în biciclişti, poliţişti, maşini. Totul s-a întâmplat azi-noapte în Galaţi, în jurul orei 21:30. Bărbatul a fost urmărit pe străzi, prins şi reţinut.  Doi biciclişti au fost răniţi şi au ajuns la spital pentru îngrijiri. Ei nu au rămas, însă, internaţi. Au fost duşi la poliţie pentru declaraţii.

Potrivit martorilor, șoferul era băut. Avea o alcoolemie de 2 la mie și a mărturisit că băuse o jumătate de litru de vodcă. Incidentele au început la ieșirea dintr-o benzinărie, când a lovit doi bicicliști. Șoferul a fugit spre oraș, iar martorii spun că mergea haotic. La o manevră, a tamponat o mașină, iar când a observat că poliția este pe urmele lui, a fugit și de poliție. În momentul în care în cele din urmă a fost oprit, a agresat un polițist. 

Oamenii legii i-au făcut dosar penal pentru patru tentative de omor, dar și alte infracțiuni, cum ar fi ultraj, conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului. El va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri