VIDEO. Hoți prinși la furat, ziua în amiaza mare

Data actualizării: Data publicării:
politia

Hoţii sunt ca la ei acasă la o exploatare minieră din județul Gorj. Asta după ce societatea care deține mina a renunțat la paznici, iar zona a fost împânzită cu mai multe camere de supraveghere. Infractorii s-au dovedit inventivi. Au început să dezmembreze acoperișul și ca să nu fie recunoscuţi poartă măști sau cagule. Un grup de 20 de persoane a fost surprins chiar de o echipă Digi24.

Mina de grafit din comuna Baia de Fier, județul Gorj, este abandonată de 20 de ani și este singura de acest fel din România. A fost închisă şi lăsată în paragină. Acum hoţii se simt ca la ei acasă. Vin şi fură ziua în amiaza mare. Asta după ce conducerea Salrom a luat decizia ca paznicii să fie înlocuiţi cu camere de supraveghere.

Nici paznicii nu reuşeau să-i oprească pe hoţii care, în timp, au demontat bucată cu bucată toate utilajele rămase în urma minerilor. Iar noul sistem video pare să-i incurajeze. Cu măşti pe faţă şi înarmaţi cu totpoare şi drujbe, 20 de bărbaţi au început să dezmembreze acoperișul din lemn al uneia dintre clădiri.

Unii dintre ei erau veniţi la furat cu mașini de teren.

Până şi turiștii care vin să viziteze Peștera Muierilor, aflată în imediata apropiere, ştiu că fosta mină este paradisul hoţilor.

Puţini dintre hoţi sunt şi identificaţi. Totuşi, săptămâna trecută, poliţiştii au prins în flagrant şase tineri care scoteau din mină sute de kilograme de componente metalice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri