Hoții români care dădeau zeci de spargeri pe noapte în Spania

Data publicării:
US President Barack Obama Visits Spain - Day Two
MADRID, SPAIN - JULY 10: Policemen and Civil Guards secure the area around the United States Embassy during the stay of U.S. President Barack Obama on July 10, 2016 in Madrid, Spain. President Obama arrived yesterday from the NATO summit in Warsaw and has reportedly had to shorten his first official visit to Spain after the Dallas shootings which killed five policemen on Thursday. (Photo by Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images)

Hoţii români au fost ţinta unuia dintre cele mai mari raiduri din Spania. Sute de poliţişti au vânat gruparea care a furat sute de electronice şi electrocasnice din magazine şi depozite. 30 de români au ajuns după gratii. Un poliţist român a participat la operaţiune.

Poliţiştii au făcut raiduri în cartiere rezidenţiale şi zone industriale pentru a-i prinde pe membrii unei bande de hoţi români. Organizaţi în grupuri de câte 4-5 persoane, aceştia reuşeau să dea chiar şi 40 de spargeri într-o noapte. Autorităţile spaniole bănuiesc că gruparea ar fi responsabilă pentru aproape 400 de furturi în ultimele luni.

„Acest depozit de fier vechi, unul dintre cele mai mari din Madrid, a fost doar unul dintre cele 40 de puncte în care poliţia din Spania a intervenit în această dimineaţă pentru a căuta urmele acestei bande de hoţi români”, relatează Ciprian Bălţoiu, corespondent Digi24 în Spania.

Ţinta favorită a infractorilor români erau magazinele şi depozitele de unde furau tot ce putea fi vândut rapid pe piaţa neagră, de la electronice până la utilaje care ajungeau la centrele de fier vechi. Acţiunea poliţiei spaniole a fost făcută în colaborare cu Poliţia Română care a avut un reprezentant la această operaţiune de amploare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri