Înainte de a ajunge la Chișinău, „desantul” american a avut loc la mall-ul din Iași

Data publicării:
expozitie americani

Parcarea unui centru comercial de la marginea Iaşiului s-a transformat preț de câteva ore în expoziţie de tehnică militară. Iar soldaţii americani le-au explicat vizitatorilor cum se foloseşte fiecare armă: „Procedura ar fi de a trage aceste butoane ca să o putem încărca. Genunchii trebuie să îi ţii aici, ca să te poți ţine bine”.

Soldații americani nu au venit doar cu arme, ci și cu mașini blindate de cercetare, cu propria ambulanță, TAB-uri, echipamente de camuflaj, bucătărie mobilă și stații de emisie- recepție.

Vizitatorii au fost impresionați.

„E interesantă acțiunea, chiar mi-a plăcut, mai ales că e în strânsă legătură cu americanii, poate se mai schimbă și la noi ceva cu armata, să ne-o îmbunătățim un pic”, spune unul dintre ei.

„O armată respectabilă trebuie să aibă și tehnică, așa se cuvine”, opinează un altul.

Cei 200 de soldaţi americani se află de câteva zile la Iași, într-o operaţiune care presupune mai multe exerciţii comune cu militarii români.

Suntem aici ca să întărim relațiile de cooperare din cadrul Alianței și să întărim parteneriatul militar bilateral”, declară lt. Lena Shebo din Regimentul 2 Cavalerie SUA.

Din România, militarii americani vor pleca în Republica Moldova, unde se vor antrena până la începutul lunii iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri