Inaugurarea pasajului de la Piața Sudului mai întârzie

Data publicării:
sudului

De la debutul lucrărilor şi până acum, constructorul Pasajului Piaţa Sudului a solicitat Municipalităţii deconturi în valoare de 36 de milioane de lei. Primăria Capitalei spune că o parte din suma facturată reprezintă costuri indirecte.

„Primaria Capitalei s-a trezit cu un deviz de 13 milioane de lei. Atât spune constructorul că a chetuilt cu mutarea cablurilor şi a reţelelor de la pasajul Piaţa Sudului pentru că acest lucru nu era prevăzut în contractul iniţial. Municipalitatea afirmă însă că e vorba de chetuieli indirecte pe cae ar trebui să le suporte tot constructorul. Iar acum cele două părţi se află în litigiu”, relatează Adrian Cojocaru, reporter Digi24.

Tocmai această situaţie a făcut ca Primăria Capitalei să ceară Curţii de Conturi să verifice contractul iniţial şi modul în care s-a făcut proiectarea lucrărilor.

În proiectul iniţial nu s-a prevăzut că vor fi realizate devieri de drum pentru utilităţi. Toate aceste costuri au fost ulterior introduse la plată, dar ele nu erau incluse în proiect. Din câte am înţeles a fost, atunci, o foarte mare grabă pentru a nu se pierde bani europeni, dar aceştia au ajuns oricum să fie pierduţi pentru că proiectul a fost blocat. Nu s-a ţinut cont de sitaţia din teren. Cum s-ar spune, a fost un proiect de birou”, susține Gabriela Firea, primarul General al Capitalei.

Noul edil general recunoaşte că lucrările au fost întârziate şi din cauza Municipalităţii care a întârziat cu unele plăţi către constructor.

„Menționez că Primăria Generală a Capitalei are o restanţă de circa 6 milioane lei, sumă aferentă situaţiei lucrărilor pe aprilie mai 2016”, mai spune primarul General al Capitalei.

Bălbâiala din acte s-a resimţit şi în teren. Deşi lucrarea trebuia predată pe 31 decembrie 2015, proiectul este gata doar în proporţie de aproape 60%. Următorul termen vehiculat este aprilie 2017.

„Aprilie 2017? Mă, e mai ok decât celălalt, că din ce ştiam eu era decembrie 2018. Din câte ştiam eu! Dar nu cred”, spune un șofer.

„Nu mă mai surprinde nimic. Orice e posibil având în vedere amânarea continuă. (Se circulă) foarte greu, aproape la limită. Limita suportabilităţii”, spune un șofer.

Dacă noua promisiune va fi respectată, pasajul va fi gata cu o întârziere de aproape un an şi jumătate. Primăria pierde aproape 70% din cele 127 de milioane de lei pe care U.E. le-a alocat pentru lucrare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri