Încă 135 de români blocați în Istanbul s-au întors acasă

Data publicării:
romani ajunsi acsa

În această dimineață a aterizat o aeronava cu 135 de locuri, trimisă special de către ministerul de externe și Tarom, pentru a recupera româniii care se mai aflau pe aeroportul din Ataturk. O parte dintre ei erau pe aeroportul din Istanbul de peste 30 de ore. Într-o situație de criză, nimeni dintre autoritățile turce nu le-a explicat situația și nu le-a oferit sprijin. Oameni spun că au avut noroc cu consulatul general al României din Turcia, care s-a ocupat să le ușureze șederea și să găsească o soluție pentru a-i aduce în țară.

Alți 130 de români, rămaşi in Istanbul în timpul tentativei de lovitură de stat, au revenit sâmbătă seară în ţară, la bordul unei aeronave TAROM.

În momentul de față nu se știe însă exact situația zboruriloe spre și dinspre Istanbul. Unele zboruri operează, altele au fost anulate. Sunt programate pentru ziua de astăzi șase zboruri pe aeroportul Otopeni li alte șase care ar trebui să plece din București spre Istanbul. Până în acest moment au fost deja anulate două zboruri. Se așteaptă informații din partea autorităților pentru zborurile efectuale de compania națională de transport aerian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri