Incendiu la un incinerator de deşeuri medicale de la marginea Craiovei

Data publicării:
incendiu-1

Incendiul a izbucnit la puțin timp după ora 20.00, la marginea Craiovei, pe fosta platformă Doljchim. Inițial s-au auzit două bubuituri după care s-a ridicat un nor negru de fum.

Pompierii au ajuns imediat la fața locului pentru că zona unde a izbucnit incendiul se află în spatele unității de pompieri Ișalnița, de la marginea Craiovei.

Pompierii au acționat cu măști pe față pentru că nu se știe încă dacă fumul conține sau nu substanțe periculoase.

Incendiul a fost stins după ce a ars în jur de o oră și jumătate.

Potrivit informațiilor primite de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, incineratorul, care aparține uneia dintre cele mai mari firme de colectare și neutralizare de deșeuri medicale, are toate avizele de funcționare.   

Bogdan Vlăduțoiu, reprezentant ISU Dolj: „La primirea informației cu privire la producerea acestui incendiu, la fața locului s-au deplasat de urgență două echipaje de pompieri de la secția Ișalnița, aflată în imediata vecinătate a acestui amplasament. Acest incinerator de deșeuri este localizat undeva la marginea comunei Ișalnița, departe de orice zonă locuită. Ne-am deplasat la fața locului, am intervenit pentru stingerea incendiului și incendiul a fost lichidat repede. Având în vedere posibilul pericol toxic, la fața locului s-a deplasat o echipă de primă evaluare și cercetare pentru astfel de situații. În exterior, acolo unde s-au efectuat măsurători, nu au fost sesizate depășiri ale parametrilor normali. Deocamdată nu putem spune care este cauza incendiului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri