Incendiu puternic la o fabrică de încălțăminte din Jilava. Un pompier a murit în misiune

Data publicării:
incendiu jilava

Actualizare 9:08. Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat pentru Digi24 că un pompier și-a pierdut viața în misiune, în urma acestui incendiu.

„Avem un subofițer mort, nu am să dau vârstă, familia urmează să fie anunțată. Din păcate a căzut un perete, el fiind în exteriorul peretelui. Ei n-au fost în interior, din informațiile pe care le am în acest moment. A cpzut un perete înalt de peton peste el, asta e tot ce putem spune acum”, a precizat Raed Arafat, la Digi24.


Actualizare 8:45. Un nor toxic riscă să ajungă în București. Deocamdată incendiul nu a fost lichidat. Fumul foarte gros începe să se extindă, asta și pentru că flăcările au cuprins și solvenții folosiți la fabricarea pantofilor.


Flăcările au izbucnit în jurul orei 7:30 și au cuprins o suprafață de circa 2000 de metri pătrați.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU București, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 că „incendiul se manifestă la o hală care are destinație de producţie şi depozitare încălţământe, se manifestă la partea superioară.”

„Este o ardere generalizată cu punct vizibil de la foarte mare distanţă. A fost realizat un dispozitiv perimetral de stingere. Sunt 13 autospeciale de stingere şi 4 autoscări. Nu sunt vecinătăţi la care să se propage ingendiul. Probabil că dispozitivul de autospeciale va fi suplimentat. Este o cantitate mare de materiale combustibile înăuntru”, a precizat el.

Potrivit informațiilor de la această oră nu sunt victime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri