K. Iohannis: Nu se pune problema demisiei doamnei Kovesi

Data actualizării: Data publicării:
160225_bilant_dna_iohannis_kovesi_2015_04_INQ_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Şeful statului exclude posibilitatea unei demisii a procurorului şef al DNA în urma acuzaţiilor de plagiat apărute în spaţiul public, cel puţin atâta vreme cât nu există indicii că aceste acuzaţii ar fi reale.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Am vorbit scurt cu doamna Kovesi însă nu cred că este ceva special de comunicat aicea. Am întrebat-o cum vede acele acuzaţii, mi-a reiterat că domnia sa nu se simte vinovată cu nimic şi atunci eu am plecat destul de lămurit din discuţie.

Reporter: Ştia ceva doamna Kovesi despre măsluirea acelui raport?

Klaus Iohannis, preşedintele României: Nu am stat să discutăm astfel de detalii, asta este treaba altora să lămurească chestiunea.

Reporter: Credeţi că se impune o demisie a doamnei Kovesi, având în vedere că acest scandal ia amploare?

Klaus Iohannis, preşedintele României: Nu cred că trebuie să vorbim despre o demisie atâta vreme cât, deocamdată cel puţin, nu există niciun indiciu că ar fi un plagiat acolo. Sigur, în măsura în care lucrurile iau altă turnură, se poate relua discuţia. Dar deocamdată nu am motive de îngrijorare.

Reporter: Dincolo de plagiat este important dacă s-a încercat mituirea membrilor comisiei să întocmească un raport...

Klaus Iohannis, preşedintele României: Eu cred că Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede această speţă. Pot să vă spun că în această chestiune am avut o discuţie cu procurorul general pe care l-am rugat ca, în virtutea atribuţiilor domniei sale, să se ocupe ca această cercetare să se facă cu celeritate.

Reporter: premierul Dacian Cioloş v-a spus ceva despre un telefon pe care l-ar fi primit domnia sa sau un membru al guvernului de la doamna Kovesi cu ameninţări? Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, spunea că doamna Kovesi ameninţa cu arestări dacă se reia cercetarea pentru lucrarea de doctorat...

Klaus Iohannis, preşedintele României: Vreţi să reiau expunerea cu fanteziile electorale? Nici dorbă de aşa ceva...

Reporter: Ale domnului Băsescu (fanteziile - n.r.)?

Klaus Iohannis, preşedintele României: Păi evident. Ale cui? Nu, n-am auzit absolut niciodată ceva în acest sens şi mi se pare total neverosimil, pur şi simplu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri