Klaus Iohannis: Cultura are nevoie de decizii, nu de impunere cu cizma

Data publicării:
iohannis la cotroceni declaratie - presidency.ro

„Preluați portofoliul într-o perioadă foarte dificilă, când există, și pe bună dreptate trebuie să recunoaștem, o inflamare în spațiul public în legătură cu ce se întâmplă în domeniul de care se ocupă Ministerul Culturii. Există așteptări mari, instituțiile de cultură românești au nevoie de cineva care, cu fermitate, dar și cu foarte multă înțelegere și cu simțul a ce trebuie făcut și ce poate să fie făcut, să vină să conducă acest minister. Vă doresc să reușiți cu multă energie, dar și cu mult tact, cu multă aplecare și cu multă indulgență unde este nevoie să rezolvați multiplele probleme care vă așteaptă”, i-a transmis Klaus Iohannis noului ministru al Culturii, Corina Șuteu.

Agerpres scrie că președintele a subliniat că situația de la Operă trebuie rezolvată, dar că aceasta este doar unul din cazurile în care este nevoie ca în fruntea ministerului să se afle cineva care cunoaște profund cultura românească.

˜„Cred că domeniul de care se ocupă Ministerul Culturii, care este o parte din cultura românească, are nevoie de reformă, nu de reformită, are nevoie de decizie, dar nu de impunere a deciziilor și vă doresc să reușiți să schimbați lucrurile în sensurile așteptate de artiști, public, dar și de specialiștii din domeniu. Complicată ecuație. Vă doresc mult succes!", şi-a încheiat Klaus Iohannis discursul.

Citiţi şi:

Beatrice Rancea, propusă la conducerea Operei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri