Lider de sindicat din Poliție, bănuit de evaziune fiscală

Data publicării:
iulian surugiu

Povestea este alta. De un an de zile mă hărţuiesc cei de la ANAF. Le-a cerut fostul meu cumnat o rambursare de 30 de miliarde de lei, după care ei spun că avem noi să dăm la stat. Şi luni trebuia să pregătim actele în contrapartidă cu ANAF. Şi s-au gândit să facă percheziţii ca să nu mai putem să pregătim.

Ce aţi zis când i-aţi văzut pe poliţişti?

Am rămas pur şi simplu blocat. La şase şi un minut erau ...

Dar ce caută?

Sume de bani şi acte de firmă.

Şi aveţi?

Nu am. Sume de bani am. Normal. Ce, dumneavoastră nu aveţi bani în casă? Am banii care se rulează la un depozit.

Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, este printre suspecții unui dosar de evaziune fiscală în care anchetatorii vorbesc de un prejudiciu de 8 milioane de lei, un prejudiciu cauzat în perioada 2009-2013 de mai multe societăți comerciale, printre care și cea deținută de Iulian surugiu: o firmă din domeniul construcțiilor, controlată de liderul de sindicat, dar care în acte apare pe numele soției sale și a cumnatului său. Anchetatorii sunt atât la locuința lui Iulian Surugiu, dar și la firma de construcții. Această societate a făcut achiziții fictive, a cumpărat materiale de construcții de la firme fantoma cu scopul de a păcăli statul.

Este un circuit mult mai larg al evaziunii fiscale. 45 de locații au fost joi percheziționate. Printre acestea se numără și un mare lanț de magazine de încălțăminte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri