Localitatea Bran nu are statut de stațiune turistică de interes național

Data publicării:
castelul bran - GettyImages - 11 august 2015-2

Până acum, pacienţii care aveau nevoie de ambulanţă erau nevoiţi să aştepte mai bine de jumătate de oră salvarea de la Râşnov, Zărneşti sau Braşov. De acum însă, la Centrul de Sănătate Bran, există o staţie de ambulanţă complet dotată.

Pentru zona Moieciu dacă ţinem să calculăm că de la Bran la Moieciu sunt maxim şase kilometri vor scădea considerabil timpii. Se poate ajunge la o solicitare în zona Moieciu maxim opt minute de la primirea apelului. Avem opt persoane care vor deservi această substaţie: patru asistenţi medicali şi patru ambulanţieri”, spune Georgiana Toflea, asistent medical principal Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

„E ceva corect, e aproape, nu mai facem naveta, nu mai sunăm Braşovul, Râşnovul şi mai bine să fie la Bran, că e staţiune turistică”, spune un localnic.

„Una e să fie local să facă 10-15 minute vreau să zic până la Fundata. Gândiţi-vă de la Braşov la Fundata că se face aproape o oră deci e o diferenţă. Timpul contează foarte mult pentru un om bolnav”, adaugă un bărbat.

N-a fost uşor să fie adusă ambulanţa în Bran. Dar nu e totul pentru ca staţiunea să câştige un statut turistic de interes naţional.

În primul rând avem nevoie de canalizare care sperăm să o finalizăm în urmtătorii ani, şi infrastructura”, spune Dorel Rădăcină, primarul comunei Bran.

De mai bine de 10 ani, autorităţile se chinuie să rezolve şi problema drumului care duce în staţiune.

„Pe DN73 care duce la Bran trec în fiecare weekend sute de turişti. Pe drum încă sunt gropi şi denivelări. Anul acesta compania naţională de drumuri a realizat un proiect pentru reabilitarea şoselei, însă nu s-au făcut lucrări majore. Reabilitarea drumului este o condiţie esenţială pentru ca Branul să fie declarat staţiune turistică de interes naţional”, spune Ruxandra Morar, reporter Digi24.

În 2013 şi 2014 localitatea a ratat de două ori obţinerea acestui titlu pentru că n-a bifat toate condiţiile pe care trebuia să le îndeplinească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri