Mărturia unui supraviețuitor al atacului din Palilula

Data actualizării: Data publicării:
marturie supravietuitor

Unul dintre supravieţuitorii atacatorului din Palilula, care vineri seara a tras cu sânge rece şi a omorât doi vecini, a rănit alţi doi, apoi s-a sinucis, povesteşte pentru prima dată cum a ajuns victimă. Mergea spre casă când a auzit focuri de armă şi a văzut un rănit la pământ. S-a apropiat şi a încercat să îl ajute, dar şi-a atras furia pistolarului care omorâse deja doi oameni.

-L-am găsit acolo jos. Mă duceam acasă. Era plin de sânge şi ăsta era cu pistolul în mână, tragea stânga-dreapta. Avea cagulă, ca uniformele alea de armată. Aşa era echipat.

-Mi-a zis nu te atinge de el că te împușc şi pe tine.

-Trăgea într-una ca nebunul

-Avea multe pistoale la el ?

-Patru.

-Unul îl avea aici la brâu, două în lateral şi unul în mână. În buzunare avea şi gloanţe.

Este mărturia unuia dintre supravieţuitorii atacatorului din Palilula. La două zile după masacrul de pe uliţă, Vasile Zidaru îşi revine din şoc şi spune că a ajuns întâmplător să îi cadă victimă. Totul pare un scenariu de film. Se consideră norocos însă pentru că s-a ales doar cu o rană la faţă. Vecinul său, în vârstă de 55 de ani, este rănit grav la o mână. Medicii sunt îngrijoraţi pentru el.

Pacientul ar putea să aibă tulburări sau disfuncții, să nu își folosească foarte bine membrul superior drept, mai ales că este şi dreapta”, spune Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean din Craiova.

Între timp, poliţiştii audiază cât mai mulţi martori. Anchetatorii vor să afle cum a reuşit tânărul să îşi amenajeze atelierul de fabricat arme în subsolul casei. Pentru localnicii de la Palilula, era un om ascuns, despre care nu ştiau mai nimic.

„Nu ştiu cum s-a întâmplat şi în ce hal a putut acest nenorocit să vină să tragă nemilos. Se ruga băiatul ăla tânăr "Băi, l-ai omorât pe tata, lasă-mă că am copiii mici, să îi cresc”, spune un sătean.

În subsolul casei, polițiștii au găsit un arsenal întreg. Anchetatorii cred că vindea armele pe care le construia. Au găsit pe internet un anunţ postat acum un an în care apare numele tânărului de 28 de ani, detalii despre pistoale şi transport pentru clienţi.

Nu îmi vine să cred. Cică au găsit saci cu praf de pușcă, 4 tăiem câte pistoale pistoale, avea mașinărie de făcut așa ceva. Din câte am auzit că vindea prin Germania și prin Austria muniţia, armamentul”, spune un sătean.

De când s-a întâmplat tragedia, soţia atacatorului refuză să iasă din casă şi să dea explicaţii despre comportamentului tânărului. Oamenii legii au însă la dosar declaraţiile ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
arme agresor palilula
Agresorul din Palilula vindea arme pe forumuri pentru motocicliști
impuscaturi palilula
Cine era atacatorul de la Palilula care a omorât doi oameni
Partenerii noștri