Mărturii şocante de la Berevoeşti. "Aveau traume pe tot corpul"

Data publicării:
13645103 10210352221227626 8099284082462965274 n-1

Cei doi copii, de 11 si 14 ani, care au fost găsiţi în lanţuri de mascaţi, la Berevoeşti, Argeş, sunt supravegheaţi permanent de psihologi. Specialiştii sunt şocaţi de rănile pe care le-au descoperit pe trupurile copiilor.

Adrian Macovei, directorul DGASPC Argeş: "Aveau traume pe tot corpul, faţa tumefiată leziuni la nivelul urechilor, membrelor, inclusiv a feţelor. De asemenea nu aveau dinţii pe maxilarul superior, deci mai multe traume fizice."

Copiii nu realizează nici acum că sunt din nou liberi.

Adrian Macovei, directorul DGASPC Argeş: „Au o tendinţă de supunere şi servilism. Li s-a explicat că nu mai sunt la Berevoeşti, că nu mai trebuie să facă acele munci zilnice: gen spălatul vaselor, dat hrană la animale, înhămat caii”.

Viorel Ivaşcu, victimă: „(Acolo nu vă lăsau să vă spălaţi?) Nu, nici la râu nu mă lăsau. Mă ţineau doar în curte să nu ştie nimeni”.

Viorel Ivaşcu, un bărbat de 51 de ani din Tufeni, judeţul Olt, îşi aduce aminte cu groază cum în urmă cu două luni a fost păcălit să vină să lucreze cu ziua la Berevoeşti. Atunci, suspecţii i-au promis un salariu de 2.000 de lei, cazare şi masă.

Viorel Ivaşcu, victimă: „Nu îmi dădeau bani, mă păcăleau. Mă chinuiau cu mâncare doar o dată pe zi, mă puneau să muncesc”.

Bărbatul a încercat să scape din casa ororilor.

Viorel Ivaşcu, victimă: „Aţi încercat să plecaţi? (Da....şi?) M-au oprit. M-a legat şi pe mine. (Unde, cum v-au legat?) M-au legat cu lanţul de picioare. (Şi nu aţi mai putut pleca?) Nu am mai putut...”

Bărbatul spune că în ziua în care mascaţii au descins în Berevoesti era la tăiat de lemn cu alţi 10 prizonieri. Când s-au întors unul dintre agresori le-a dat 300 de lei fiecăruia si le-a zis sa plece imediat.

Prefectul judeţului încearcă să afle dacă autorităţile locale ştiau ce se întâmplă şi dacă agresorii primeau ajutoare sociale.

Cristian Soare, prefect Argeş: „Vom verifica dacă mai există cazuri similare pe raza judeţului Argeş.”

37 din cei 38 de suspecti au fost arestati preventiv. O femeie va fi cercetată în arest la domiciliu, pentru că are nevoie de dializă. Printre cei ajunşi după gratii se află şi rudele fostului, dar şi ale actualului primar.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri